27 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 



 Beyoğlu Belediyesi’nin Haziran'da emlak vergisine yaptığı yüzde 45’lik zam artışına tepkiler devam ederken, belediye zam oranını yüzde 80’e çıkardığını açıkladı.

"Bu oranlar kabul edilemez"

Sözcü'de yer alan habere göre; Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, " Koronavis koşullarında hanelerin reel gelirleri düşer, hayat pahalılığı dayanılmaz noktaya gelirken muhtarların, belediye meclis üyelerinin ve Beyoğlu sakinlerinin itirazları dikkate alınmadan dayatılan bu zammın kabul edilebilir olmadığını" söyledi.

Beyoğlu nda emlak vergisi tartışması!

Solmaz, "Beyoğlu Belediye Meclisi toplantılarında emlak vergi artışlarının durdurulmasına yönelik itirazlarımız ve verdiğimiz soru önergeleri dikkate alınmadı. Halkın içinde bulunduğu ekonomik darboğaza aldırmaksınız sadece gelirini arttırmaya odaklanmış bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız. Yasal itiraz haklarımızın tümünü kullanacağız, Beyoğlu sakinlerini de bu adaletsiz vergi artışına karşı yasal haklarını kullanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar oldu?


 


Geri Dön