28 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda fiyatlar 50 kat arttı!

 Beyoğlu'nda fiyatlar 50 kat arttı!

Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün uygulamaya konulduğu Tarlabaşı'nda daire ve iş yeri fiyatlarında 50 kata varan artışlar yaşanıyor. Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün uygulamaya konulduğu Tarlabaşı'ndaki emlak fiyatlarında 50 kata varan artışlar yaşanıyor.



Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün uygulamaya konulduğu Tarlabaşı'nda daire ve iş yeri fiyatlarında 50 kata varan artışlar yaşanıyor.  Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün uygulamaya konulduğu Tarlabaşı'ndaki emlak fiyatlarında 50 kata varan artışlar yaşanıyor.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaptığı açıklamada, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının mazisinin 2005'e dayandığını, bu alanda yaklaşık 10 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi. Demircan, 2004'te, Tarlabaşı'nda yıkılmaya yüz tutmuş yapıları koordine etme konusunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimat verdiğini aktardı. Bu talimat sonrası bir yasa hazırlığı yapıldığını, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun uygulamaya konulduğunu belirten Demircan, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile çalışacak bu yasayla kentsel dönüşümün startının verildiğini anlattı.  "Beyoğlu'nda 3 ana noktada kentsel dönüşüm yaptık, yapıyoruz veya yapmaya hazırlanıyoruz" diyen Demircan, bunlardan ilküıin tarihi sit bölgesindeki "Tarlabaşı360" projesi olduğunu bildirdi.



"Tarlabaşı 360 projesine başlamak 7 yılımızı aldı" ' Demircan, kentsel dönüşüm konusundaki ikinci noktanın, planlanmış, gecekondu olmayan imar hakkının bulunduğu Örnektepe bölgesi olduğunu ifade ederek, üçüncü nokta olan Okmeydanı'nın ise tamamen gecekondu bölgesi olduğunu, burada ruhsatsız yapılaşma ve çarpık kentleşmenin bulunduğunu söyledi.  Tarlabaşı'nda yasa ve yönetmeliğin çıkması, projenin ihalesinin yapılması, şirketin tespit edilmesi, hak sahipleriyle uzlaşılması, uzlaşılamayanların yargıya gidilerek kamulaştırılması gibi süreçlerin yaşandığını dile getiren Demircan, "Tüm bu süreçler tam 7 yılımızı aldı.  Uzunca bir zaman ama hukuk içerisinde kalarak iş yapmak kolay değil. Uzlaşamadıklarımızın da gönlünü almak suretiyle adaletli bir şekilde işi yürütmek istedik" diye konuştu. 


İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön