23 / 12 / 2024

Tarlabaşı'nda arsa ve ev fiyatları 50 kat arttı!

Tarlabaşı'nda arsa ve ev fiyatları 50 kat arttı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan "Beyoğlu'nda 6 bin yapının içinde ayakta durduğunu tespit ettiklerimiz vardı ama bakım ve onarıma her halükarda ihtiyaç duyanlar mevcut. Onlarla ilgili 12 yıldır değişik kampanyalar düzenledik." dedi.



Tarlabaşı, Beyoğlu Belediyesinin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor. 


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı360 Projesi, 9 adadan meydana geliyor.


Tarihi binaların restore edilerek çağdaş mimariyle yeniden yorumlandığı proje konumuyla da dikkati çekiyor.


Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle bir zamanların ticaret, sanat, eğlence ve yaşam merkeziyken zamanla kendine özgü mimarisinden uzaklaşan Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor.


Toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu proje, 150 bin inşaat alanı ve 220 metrelik cephe uzunluğuna sahip. 30 ada, bulvar üzerinde yer alan ticari alanları, mağazaları, bistro ve kafeleriyle bölgenin yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde zemin altında 6 katlı ve 236 araç kapasiteli otopark da bulunuyor. 


- "Beyoğlu'nda dönüşüm yaşanıyor"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda yaşanan dönüşüm ve Tarlabaşı360 Projesi'ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyoğlu'nda binaların en az 100 yıllık olduğunu söyledi. Bu binaların betonarme teknolojisi ile değil tuğlalar üzerinde ayakta durduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:


"Betonarmenin dahi ömrünün maksimum 100 yıl olduğunun konuşulduğu bir çağdayız. Binalar, bakım, onarım, tadilat görmediklerinde çökmeyle karşı karşıyadır. 2004'te belediye başkanlığına başladığımız zaman bölgedeki riskli ve depreme dayanıksız binaları tespit ettik. Analiz sonuçlarına göre, Okmeydanı riskli çıktı. Bunun dışında Beyoğlu da 6 bin yapının olduğu tarihi SİT bölgesi alanında. Tarlabaşı'ndaki binalara acil müdahale edilmesi gerekiyor. Yapı stoku yapılması gereken bir bölge. Beyoğlu'nda 6 bin yapının içinde, ayakta durduğunu tespit ettiklerimiz vardı. Ama bakım ve onarıma her halükarda ihtiyaç duyanlar mevcut. Onlarla ilgili, 12 yıldır değişik kampanyalar düzenledik. 12 yılda 2 binden fazla binanın rölöve ve restore edildiğine şahit olduk."


Demircan, sadece rölöve ve restorasyonla ayakta duramayacak yapıların olduğu yerler bulunduğunu aktardı.


Bunların başında da Tarlabaşı Projesi'nin olduğu yerin geldiğini ifade eden Demircan, "Şu anki devam eden ve 277 yapının bulunduğu bu 20 bin metrekarelik alanda bu dönüşümü başlattık. Binalar çöktü çökecek hemen yangın çıkabilecek binalardı. Burada tadilat yapacak bina da kalmamıştı. Restorasyona ve yeniden yapıma ihtiyaç duyulan binalardı. Burası ameliyat gibi acil hastanın operasyonu gibi algılanırsa, asla abartmış olmayız. Tarlabaşı'nda yapılan tam bir mücadele projesidir. Burada gerçekten bir tarih yazılıyor" diye konuştu.


- "Arsa ve ev fiyatları 50 kat arttı"

Demircan, projeyle ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Haziranda insanların proje alanının bir bölümünü kullanmaya başlayacağını, Tarlabaşı360 Projesi'ni hissedeceklerini dile getiren Demircan, şöyle devam etti:


"Tarlabaşı'nda arsa ve ev fiyatları da 50 kat arttı. Son 10-12 yıl içerisinde, yatak kapasitesinde 6 binden 45 bine geldi. 8 bin perakende sektöründe, dükkanda insan çalışıyor. Yine son 10 yılda 100 bin yeni istihdam sağlandı. Günlük 100 bin istihdama hafta içi günlerde milyon insan geliyor. Bu hareket ve bereketin habercisidir. Burası İstanbul'un kalbi. Muhitte yatırım varsa, iş, aş ve istihdam var demektir. Beyoğlu'nun 2004 ile 2016 arasında mukayesesini yaptığınızda, nüfus 250 bin ama çalışacak iş yeri kapasitesinin büyüklüğü 82 bindi. Bugün Beyoğlu'nun nüfusu yine 250 bin ama iş yerlerindeki çalıştırılan insan kapasitesi 180 bin. Ekonomi istihdam açısından 2'ye katlamış oldu. Beyoğlu'nda yaptığımız her yatırım ilçedeki her insanımız için iş ve aştır. Beyoğlu'nda Tarlabaşı Projesi gibi yapılan her yatırım, muhitteki sabit gelirli hiç malı ve mülkü olmayan her adama en azından yeni bir iş ve aş kaynağıdır."


 - Tarlabaşı360 Projesi

Proje, Tarlabaşı’nda bulunan 9 yapı adasında, 20 bin metrekarelik alandaki 188’i tescilli 277 binanın, bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor.  Proje ile büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evler beşer-onar gruplar halinde birleştirilip tek bir blok haline getiriliyor. Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri korunacak. Binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar olacak. Yüzde 52 konut alanı, yüzde 12 ticaret, yüzde 17 turizm ve yüzde 14 de ofis alanından oluşan projede, bütün konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yapılıyor.


Haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı;


Tarlabaşı'na çağdaş mimari!


İstanbul'un Tarlabaşı semti, Beyoğlu Belediyesinin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor. 


Alınan bilgiye göre, Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı 360 Projesi, 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle bir zamanların ticaret, sanat, eğlence ve yaşam merkeziyken zamanla kendine özgü mimarisinden uzaklaşan Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor. 


DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'nda yaşanan dönüşüm ve Tarlabaşı 360 Projesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, Beyoğlu'nda binaların en az 100 yıllık olduğunu söyledi. Bu binaların betonarme teknolojisi ile değil tuğlalar üzerinde ayakta durduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu: "Burası ameliyat gibi acil hastanın operasyonu gibi algılanırsa, asla abartmış olmayız. Tarlabaşı'nda yapılan tam bir mücadele projesidir. Burada gerçekten bir tarih yazılıyor" diye konuştu. 


Yeni Şafak


Haber Yeniyüzyıl Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Beyoğlu’nun kör noktası Tarlabaşı, kentsel dönüşüm projesi Tarlabaşı 360 projesi ile değerini 50’ye katladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarlabaşı’nda arsa ve ev fiyatları yaklaşık 12 yılda 50 kat arttı” dedi.


TARLABAŞI, ‘Avrupa’nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi’ ödüllü Tarlabaşı 360 projesi ile yeniden yapılandırılıyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ve Haziran’da bir bölümü kullanıma açılacak olan proje, şimdiden bölgeye kazandırmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu proje ile Tarlabaşı’nda arsa ve ev fiyatları da 50 kat arttı. Son 10-12 yıl içerisinde, yatak kapasitesi 6 binden 45 bine geldi. 8 bin perakende sektöründe, dükkanda insan çalışıyor. Yine son 10 yılda 100 bin yeni istihdam sağlandı. Bu hareket ve bereketin habercisidir” diye konuştu. Tarlabaşı’nın İstanbul’un kalbi olduğuna dikkat çeken Demircan, “Muhitte yatırım varsa, iş, aş ve istihdam var demektir. Beyoğlu’nun 2004 ile 2016 arasında mukayesesini yaptığınızda, nüfus 250 bin ama çalışacak iş yeri kapasitesinin büyüklüğü 82 bindi. Bugün Beyoğlu’nun nüfusu yine 250 bin ama iş yerlerindeki çalıştırılan insan kapasitesi 180 bin. Ekonomi istihdam açısından 2’ye katlamış oldu” diye konuştu.


Beyoğlu dönüşmek zorunda


Demircan, ilçedeki binaların en az 100 yıllık olduğunu, bu binaların da betonarme teknolojisi ile değil tuğlalar üzerinde ayakta durduğunu belirterek Beyoğlu’ndaki binaların genel durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Betonarmenin dahi ömrünün maksimum 100 yıl olduğunun konuşulduğu bir çağdayız. Binalar, bakım, onarım, tadilat görmediklerinde çökmeyle karşı karşıyadır. 2004’te belediye başkanlığına başladığımız zaman bölgedeki riskli ve depreme dayanıksız binaları tespit ettik. Analiz sonuçlarına göre, Okmeydanı riskli çıktı. Bunun dışında Beyoğlu da 6 bin yapının olduğu tarihi SİT bölgesi alanında.” Acil müdahale şart Tarlabaşı’ndaki binalara acil müdahale edilmesi gerektiğini belirten Demircan, “Yapı stoku yapılması gereken bir bölge. Beyoğlu’nda 6 bin yapının içinde, ayakta durduğunu tespit ettiklerimiz vardı. Ama bakım ve onarıma her halükarda ihtiyaç duyanlar mevcut. Onlarla ilgili, 12 yıldır değişik kampanyalar düzenledik” diye konuştu.


Tarlabaşı 360’ta neler olacak?


TARLABAŞI’NDA bulunan 9 yapı adasında, büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evler beşer-onar gruplar halinde birleştirilip tek bir blok haline getiriliyor. Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri korunacak. Binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar olacak. Konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yapılıyor. Toplam alan: 20 bin metrekare İnşaat alanı: 150 bin metrekare Cephe uzunluğu: 220 metre Yenilenecek bina sayısı: 188’i tescilli 277 bina Konut alanı oranı: Yüzde 52 Ticaret alanı oranı: Yüzde 12 Turizm alanı oranı: Yüzde 17 Ofis alanı oranı: Yüzde 14


 Yeniyüzyıl


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Şu anki devam eden ve 277 yapının bulunduğu 20 bin metrekarelik alanda bu dönüşümü başlattık" dedi. 


İSTANBUL Beyoğlu Belediyesi'nin projeleriyle, Tarlabaşı çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor. 

Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı360 Projesi, 9 adadan meydana geliyor. Tarihi binaların restore edilerek çağdaş mimariyle yeniden yorumlandığı proje konumuyla da dikkati çekiyor. 


ASLINA UYGUN İNŞA EDİLİYOR

Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirlen projeyle bir zamanların ticaret, sanat, eğlence ve yaşam merkeziyken zamanla kendine özgü mimarisinden uzaklaşan Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor. Toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu proje, 150 bin inşaat alanı ve 220 metrelik cephe uzunluğuna sahip. 30 ada, bulvar üzerinde yer alan ticari alanları, mağazaları, bistro ve kafeleriyle bölgenin yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde zemin altında 6 katlı ve 236 araç kapasiteli otopark da bulunuyor. 


100 YILLIK BİNALARDA ÇÖKME RİSKİ VAR 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda binaların en az 100 yıllık olduğunu söyledi. Bu binaların betonarme teknolojisi ile değil tuğlalar üzerinde ayakta durduğunu belirten Demircan, "Betonarmenin dahi ömrünün maksimum 100 yıi olduğunun konuşulduğu bir çağdayız. Binalar, bakım, onarım, tadilat görmediklerinde çökmeyle karşı karşıyadır. 2004'te belediye başkanlığına başladığımız zaman bölgedeki riskli ve depreme dayanıksız binaları tespit ettik. Analiz sonuçlarına göre, Okmeydanı riskli çıktı. Bunun dışında Beyoğlu da 6 bin yapının olduğu tarihi SİT bölgesi alanında. Tarlabaşı'ndaki binalara acil müdahale edilmesi gerekiyor. Yapı stoku yapılması gereken bir bölge. Beyoğlu'nda 6 bin yapının içinde, ayakta durduğunu tespit ettiklerimiz vardı. 

Ama bakım ve onarıma her halükarda ihtiyaç duyanlar mevcut. Onlarla ilgili, 12 yıldır değişik kampanyalar düzenledik. 12 yılda 2 binden fazla binanın rölöve ve restore edildiğine şahit olduk" dedi. 


ARSA VE EV FİYATLARI 50 KAT ARTTI 

Demircan, projeyle ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Haziranda insanların proje alanının bir bölümünü kullanmaya başlayacağını, Tarlabaşı360 Projesi'ni hissedeceklerini dile getiren Demircan, "Tarlabaşı'nda arsa ve ev fiyfctçia 50 kat arttı. Son lp:12,yıl içerisin-, de, yatak kapasitesinde 6 binden 45 bine geldi. 8 bin perakende sektöründe, dükkanda insan çalışıyor. Yine son 10 yılda 100 bin yeni istihdam sağlandı. Günlük 100 bin istihdama hafta içi günlerde milyon insan geliyor. Bu hareket ve bereketin habercisidir. Burası İstanbul'un kalbi. Muhitte yatırım varsa, iş, aş ve istihdam var demektir. Beyoğlu'nun 2004 ile 2016 arasında mukayesesini yaptığınızda, nüfus 250 bin ama çalışacak iş yeri kapasitesinin büyüklüğü 82 bindi. Bugün Beyoğlu'nun nüfusu yine 250 bin ama işyerlerindeki çalıştırılan insan kapasitesi 180 bin. Ekonomi istihdam açısından 2'ye katlamış oldu. Beyoğlu'nda yaptığımız her yatırım ilçedeki her insanımız için iş ve aştır. Beyoğlu'nda Tarlabaşı Projesi gibi yapılan her yatırım, muhitteki sabit gelirli hiç malı ve mülkü olmayan her adama en azından yeni bir iş ve aş kaynağı" diye konuştu. 


Yeni Akit


Haber Akşam'da şöyle yer aldı;

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "277 yapının bulunduğu 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık. Burada tarih yazılıyor" dedi. 

TARLABAŞI, Beyoğlu Belediyesi'nin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor. Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı360 Projesi, toplam 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yolumla yenileniyor. 


MÜCADELE PROJESİ 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2004'te belediye başkanlığına başladığımız zaman bölgedeki riskli ve depreme dayanıksız binaları tespit ettik. 12 yılda 2 binden fazla binanın rölöve ve restore edildiğine şahit olduk"dedi. Bunların başında da Tarlabaşı Projesi'nin olduğu yerin geldiğini ifade eden Demircan, "Şu anki devam eden ve 277 yapımn bulunduğu bu 20 bin metrekarelik alanda bu dönüşümü başlattık. Tarlabaşı'nda yapılan  tam bir mücade Burada gerçekten bir tarih yazılıyor" diye konuştu. 


Akşam 



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tarlabaşı, Beyoğlu Belediyesi'nin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor. Bu kapsamda inşa edilen ve Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı360 projesi, 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirilen proje toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine yapılıyor. 150 bin metrekarelik inşaat alanı ve 220 metrelik cephe uzunluğuna sahip proje bulvar üzerinde yer alan ticari alanları, mağazaları, bistro ve kafeleriyle bölgenin yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor. 


Projeyle ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Demircan, haziranda proje alanının bir bölümünü kullanmaya başlayacağını söyledi. Tarlabaşı'nda son yıllarda arsa ve ev fiyatlarının 50 kat arttığını düe getiren Demircan, şunları söyledi: "Proje, Tarlabaşı'nda bulunan 9 yapı adasında, 20 bin metrekarelik alandaki 188'i tescilli 277 binanın, bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor. Proje ile büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evler beşer-onar gruplar halinde birleştirüip tek bir blok haline getirüiyor. 

Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri korunacak. Binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar olacak. Yüzde 52 konut alanı, yüzde 12 ticaret, yüzde 17 turizm ve yüzde 14 de ofis alanından oluşan projede, bütün konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yapılıyor." 



Dünya


Geri Dön