02 / 05 / 2024

Beyoğlu'nda konut fiyatları 50 kat arttı!

Beyoğlu'nda konut fiyatları 50 kat arttı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının mazisinin 2005 yılına dayandığını, bu alanda yaklaşık 10 yıldır çalışma yürüttüklerini dile getirdi




Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün uygulamaya konulduğu Tarlabaşı'nda daire ve iş yeri fiyatlarında 50 kata varan artışlar yaşanıyor. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının mazisinin 2005'e dayandığını, bu alanda yaklaşık 10 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi. 


PROJE ETKİLİ OLDU 

Tarlabaşı360 projesinde 278 bina ve bunların 500'e yakın hak sahibi olduğunu belirten Demircan, kat karşılığı modeli önerdikleri maliklerden yüzde 70'i ile anlaşma, kalanlar için de kanunu işleterek kamulaştırma yaptıklarını bildirdi. Projenin getirdiği değer artışına da değinen Demircan, "Bu projenin Tarlabaşı'na katkısı en az 50 kat oldu. Tarlabaşı umutsuz bir vakaydı. Tarlabaşı'nın yüzde 5'lik kısmında dönüşüm yapıyoruz. Proje öncesi burada bir bina 50-100 bin liraya satılırken bugün 4-5 milyon liraya alıcı bulabiliyor. Ben dönüşüm alanı içindeki değil, dışındaki projeden bahsediyorum. Bu proje bölgede büyük bir beklenti yarattı" diye konuştu. 

Konutta en yüksek artış İstanbul'da 2014'te satılık konut fiyatlarında yüzde 17, kiralık konut fiyatlarında ise yüzde 15'lik bir artış görüldü Reidin.com ve GYODER'in raporuna göre, yıllık bazda İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20.97 artarken en düşük artış yüzde 8.73 ile Bursa'da gerçekleşti. Aralıkta en yüksek artış ise yüzde 1.58'le Adana'da yaşandı. 



Korkusuz


Geri Dön