29 / 04 / 2024

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.



Tekin Esen ve Mehmet Erkul Beyoğlu'nun tarihi ve simge pastanesi olan Markiz'i satın aldı Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre ETEKSAN Konfeksiyonun sahibi olan Tekin Esen, İstanbul’un ünlü gayrimenkul zenginleri arasında yer alıyor. Gaziantepli iş insanı Mehmet Erkul da Erkul Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı. 

2013 yılında yine Beyoğlu'nda bulunan Narmanlı Han’ı 57 milyon dolara alan Esen ve Erkul ailesi, tarihi hanı restore ettikten sonra işletmeye açmıştı. Markiz’i de alan Esen ve Erkul’un tarihi pastaneyi yeniden işletmeye açacağı konuşulanlar arasında.

Avedis Efendi tarafından 1940'da hem kafe hem pastane hem de restoran olarak hizmet vermek üzere kapılarını açan Beyoğlu'ndaki Markiz Pastanesi, 1980 yılında kapanmak zorunda kaldı. Markiz Pastanesi 2003 yılında aslına uygun bir şekilde restore edilerek yeniden hizmete açılmış, 2013 yılında yeniden kapanmıştı.

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

NARMANLI HAN'I DA 57 MİLYON DOLARA ALMIŞLARDI

Mega kent İstanbul’un en bilinen bölgeleri arasında yer alan İstiklal Caddesi’nin Tünel’e kıvrıldığı noktada, İsveç Konsolosluğu’nun tam karşısında bulunan Narmanlı Han, Beyoğlu’nun en güzel binalarından bir tanesi. 1831'de Rus elçilik binası şeklinde inşa edilen ve uzun senelerdir yaşanan sorunlar sebebiyle atıl durumda olan Narmanlı Han’ı, Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen 57 milyon dolara satın almıştı.

Yılan hikayesine dönen restorasyon sebebiyle Narmanlı Han, uzun senelerdir kullanım dışıydı. Yapı Kredi Koray 2001'de restore etmek amacıyla Narmanlı Han’ın yüzde 15’lik hissesini satın almıştı. Yapı Kredi Koray’ın restorasyon projesi 2002 yılında Anıtlar Kurulu’ndan onay almış; ama sivil toplum kuruluşlarının itirazı ve alınan yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle başlayamamıştı.

Söz konusu proje bir türlü gerçekleştirilemeyince Narmanlı Han’ın 12 varisi 2008'de Yapı Kredi Koray’a dava açarak hisselerini geri almak istedi. Ailenin “gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesinin feshi” için açtığı davayı mirasçılar kazandı. Daha sonra söz konusu hisseler Mehmet Erkul ve Tekin Esen’e satıldı.

 

İŞ GYO Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı!

2024 asgari ücret ile BIST30 hisselerinden kaç lot alınır?

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!


Geri Dön