28 / 04 / 2024

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.



Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünya genelinde konut fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden olan Türkiye'de konuta erişim gittikçe zorlaşıyor. İstanbul başta olmak üzere, birçok şehirde ve ilçede ev fiyatları yurt dışındaki pek çok şehirle yarışıyor.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; bu durumun yatırımcılar için yabancı gayrimenkul seçeneklerini daha cazip hale getirdiğini söyleyen Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery, döviz bazında kira getirisi elde etmek isteyen yatırımcıların, yatırımlarını yurt dışında değerlendirdiğini özellikle de Türkiye fiyatlarıyla yatırım imkanı sunan İngiltere pazarına ilgininn çok yüksek olduğunu açıkladı. 

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

KONU FİYATLARI SON 6 YILDA 7 KAT ARTTI!

Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery ''Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını döneminde yükselişe geçen küresel konut piyasası, birçok nedene bağlı olarak artışını sürdürüyor.'' diyerek 2022 yılında 3 milyar 704 milyon dolar olan küresel emlak piyasasının büyüklüğü 5,32'lik büyüme ile 2032 yılına kadar yaklaşık 6 milyar 219 milyon dolara ulaşmasını beklediğini açıkladı. 

Türkiye, hem yeni hem de deneyimli yatırımcıların enflasyonla başa çıkmakta zorlandığı bir ülke olarak öne çıkıyor, çünkü ülkedeki konut fiyatları son 6 yılda yedi kat arttı.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

İNGİLTERE'YE YOĞUN İLGİ 

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de yabancıların sahip olduğu konut sayısı 280 bin. 2023 sonu itibarıyla ise bu rakamın 300 bine ulaşması bekleniyor.

Londra merkezli bir araştırma şirketi tarafından yapılan analize göre; 2023'ün üçüncü çeyreğinde Londra'da toplamda 3,118 adet mülk satışı gerçekleşti.

Satışların yüzde 23'ü bireysel yabancı yatırımcılara aitti, kurumsal satın alımlar düşüldüğünde Londra'daki evlerin yarısından fazlası yabancı yatırımcılara satıldı.

Türkiye'de gayrimenkul fiyatlarının yüksek hızda artış göstermesinin durumu İngiltere konut pazarı ile yarışır hale getirdiğini belirten Jeffery şu ifadeleri kullandı:  "İngiltere'de konut yatırımı yapmak uzak gibi dursa da rakamlara bakınca bu durumun ne kadar yakın olduğunu görebiliyoruz. 4.4 milyon TL civarında yatırım yapabileceğiniz projeler yer alıyor." dedi.

Küresel gayrimenkul sektöründe çanlar çalmaya başladı!

2024'te konut fiyatları ne olacak?

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

Geri Dön