29 / 04 / 2024

2024'te konut fiyatları ne olacak?

2024'te konut fiyatları ne olacak?

Satılık konut piyasasına ilişkin 2024 beklentilerini açıklayan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, satılık konut fiyat artışlarının 2024 itibarıyla enflasyon düzeyine yaklaşan bir zemine oturmasının beklendiğini dile getirdi.



Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt satılık konut piyasasına ilişkin 2024 beklentilerini tek tek açıkladı. Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Öğüt konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada satılık konut fiyat artışlarının 2024 itibarıyla enflasyon düzeyine yaklaşan bir zemine oturmasının beklendiğini dile getirdi.

Görkem Öğüt konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, satılık konut piyasasına ilişkin 2024 beklentilerini paylaştı.

Açıklamasında son senelerde konut fiyatlarında yaşanan yüksek artışlara değinen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Öğüt, "Bu dönemde Endeksa'nın yapay zeka ve büyük veri analizi yöntemlerini kullanarak objektif olarak sunmuş olduğu gelecek değer tahminleri, yatırımcılara yönlerini belirleme noktasında önemli bir araç olarak yardımcı oldu." dedi.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Öğüt açıklamasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut piyasasından Ağustos ayından bu yana beklenenin üzerinde fiyat artışları yaşanmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Artış trendi sürüyor fakat daha stabil bir seviyede seyrettiği gözlemleniyor. Ülkemizde ortalama bir konut fiyatı şu anda 3 milyon Türk Lirası'nın biraz üzerinde. 2024 yılı itibarıyla fiyatların enflasyona daha da yaklaşan bir zemine oturması bekleniyor. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki azalan yükseliş hızının sürmesi durumunda  reel fiyat düşüşleriyle beraber, gayrimenkul yüksek kar getiren bir yatırım aracı olmaktan çıkabilir."

2024 te konut fiyatları ne olacak?

KONUT KAMPANYASI SATIŞLARI ARTIRACAK MI?


Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, 2024 yılında konut satışlarına yönelik bazı kampanyaların harekete geçirilmesinin beklendiğini dile getirerek, "Merakla beklenen bu kampanyalar konut faizlerini yüzde 2'nin altına indirmeyi ve 15 senelik ödeme planları vaat ediyor. Söz konusu bu düzenlemeler hayata geçerse, özellikle ilk konut satışlarında ciddi bir hareketlenme olması da mümkün. Ayrıca yatırımcılar tereddütleri ve kredi koşulları konut stokunu hızla artırıyor. Bu da 2024 yılında arz ve talebin daha sağlıklı bir şekilde buluşmasını sağlayacaktır." dedi.

 


Geri Dön