02 / 05 / 2024

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Konut, dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş, köpüğün ortadan kalktığı bir tablo oldu. Bu, kira fiyatlarına da yansımaya başladı." dedi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023'ün 1 trilyon doların üzerinde milli gelirle kapatılacağını ve kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 500 dolara ulaştığını belirtti. 

"PİYASADA İŞLEM NORMALE DÖNDÜ, RAYINA OTURDU, BALON KÖPÜK ORTADAN KALKTI"

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe tedbirleri artırdıklarına vurgu yaparak "Bu aldığımız tedbirlerle ağustos ayının ortalarından sonra yavaş yavaş stoktaki araçların çıkmaya başladığını gördük ve bir aylık sürede 600 bin araç ortaya çıktı" dedi.

Stokçuluğa karşı denetimler, yakalamalar ve cezai tedbirler uygulandığını ama piyasanın kendiliğinden bu stokları ortaya çıkarmaya başladığını söyleyen bakan Bolat, "Bu aldığımız tedbirlerden sonra önce ikinci el fiyatlarında yüzde 20'lere varan düşme başladı" diye ifade etti.


Sonra stoklar da ortaya çıkınca ve satışlardaki balon, köpük ortadan kalkınca özellikle 1. elde de kampanyaların başladığının görüldüğüne dikkati çeken Bolat, "Piyasada aslında işlem normale döndü, rayına oturdu, balon, köpük ortadan kalktı. Hayat, ticaret normale döndü" diye belirtti.

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

YÜZDE 20 DÜŞTÜ

Aynı durumun emlakta da kendini gösterdiğine işaret eden Bakan Bolat, "Konut, dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş, köpüğün ortadan kalktığı bir tablo oldu. Bu, kira fiyatlarına da yansımaya başladı." dedi.

Ticaret Bakanlığı olarak üretim, yatırım, istihdam ve ticaretin yanında olduklarını dile getiren Bakan Bolat, şunları ifade etti:

"Ticaret ne kadar artarsa zenginleşme ve refah o kadar artar ama dünyada son 5 yılda çok olağanüstü koşullar oldu. Bu olağanüstü şartlar Türkiye'nin 16-17 yıllık tek haneli enflasyon başarısını maalesef gölgelemiş oldu. Tekrar bu gölgeyi ortadan kaldırıp, yeniden istikrarlı bir piyasa dönemine girmek istiyoruz. Bunu sektördeki üretici ve tüketici bütün oyuncularla birlikte yapacağız ve yapmaya gayret ediyoruz. Kimseye karşı art niyetimiz yok ama halka karşı ve piyasayı bozmayı çabalayan kayıt dışı çalışan kişi ve kuruluşlara karşı da devletin yasama, yürütme ve denetleme gücüyle halkın, tüketicinin korunması için de bütün tedbirleri uyguluyoruz."

14 yıllık borsacı uzun vadede halka arzlarda beklentisini açıkladı!

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?


Geri Dön