01 / 05 / 2024

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

İki veya daha fazla konutu olan vatandaşların en merak ettiği konulardan biri vergi konusu. Peki iki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur? İşte merak edilenler...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ''İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?'' sorusunun yanıtını açıkladı. Paylaşımın altına ise yüzlerce yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
''İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

Bu bir nevi varlık vergisidir.

Satabilen satar.

Satamayanlar sabrederse ev fiyatlarının önlenemeyecek yükselişini yaşar!

Arzı artıracak önlemler alınmadığı sürece ev fiyatlarının yönü yukarı.

Bu hiç bir düzenleme ile engellenemez!

Sayın Mehmet Şimşek ce Cevdet Yılmaz'ın bunu çok iyi anlaması gerekiyor!!!'' 

Erol Gürsoy@erolgursoyy varlık vergisi olması gerektiğini savunarak, kimsenin yatırım için konut almasını istemediği  şu kelimelerle ifade etti: ''Varlık vergisi olsun tabi, ama çok yüksek olsun ki kimse yatırım için konut almasın. Konut ihtiyaç için alınsın. Yatırım yapmak isteyen arazi arsa alsın. Konut ve araç yatırım aracı olmaktan çıkmalıdır.'' dedi.

Cem Ozsahin @cemozsahin ''Varlik vergisi olmadan bu is cozulmez. Bugune kadar kim zengin olduysa, dengenin saglanmasi zarar gormus kesime degil, zenginlesmis kesimden alinarak olur.  Cok cok dogru bir karar.  
@memetsimsek'' ifadelerini kullandı.

AkıllıDeli@akillideli15 ''Gayrimenkul uzun vadede hiç kaybettirmedi, kaybettirmez de. "önlenemeyecek yükseliş" diye matah bir yorummuş gibi... Arzı artıracak önlemler konusunda hemfikirim, bu şart.  Varlık vergisi geç kalınmış bir vergidir, çok da güzel olur.'' dedi. 


Murat Samoa @Samoa34 ''Hocam vergi de toplayamaz ki. Şahsen 3 evim var. Kredi ödemesi falan derken para artırmıyorum. Ek vergiyi ödeyemem. Biriksin. Ödemediğim vergi maliyetini kiracıma yansıtırım. Satış yapmayı düşünmem. Ev sahibinin psikolojisini bilmeden şapkadan tavşan çıkardıklarını sanıyorlar.'' diyerek tepki gösterdi. 

Selim YELKEN@SYELKEN ''İlk önce müteahhitlerin kar marjı sorgulanması gerekir. Marj yüksek ise makul seviyelere getirilmeli konut fiyatındaki fahiş marjı düştüğümüzde makul vergiler çıkar. Müteahhitin kar marjının vergisini alıcı yıllarca emlak vergisi olarak ödeyecek.. Haksızlık.'' dedi. 

Mühendis Bey @Muhendis13F ''Ortalama konut m2 maliyeti dolar bazlı arsa hariç 500-600 $/m2 civarı. Devlet 5 yılda 2+1 tipi 1 milyon konut üretse 65-75 milyar $ gibi büyük bir bütçe lazım. Orta ve dar gelirli insanların bütçesi iyi olmadığı için uzun vade taksit olması gerekecek, ör 30 yıl.'' diyerek cevap verdi.

 

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

Geri Dön