27 / 04 / 2024

Beypen PVC 1 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Beypen PVC 1 milyon TL'lik yatırım yaptı!

PVC kapı ve pencere imalatı yapan Beypen, bölgeden gelen talebi karşılamak için seri imalat tesisi kurdu. Firma yeni tesisine tam 1 milyon TL'lik yatırım yaptı...



PVC kapı ve pencere imalatı yapan Beypen, bölgeden gelen talebi karşılamak için seri imalat tesisi kurdu. Firma yeni tesisine tam 1 milyon TL'lik yatırım yaptı. 


Bu yatırımı 2013 yılı sonunda tamamladıkları bilgisini veren firma ortaklarından Adem Ceyhan, artık sekiz saat gibi kısa bir sürede 160 pencere imal edebildiklerini söyledi. 


Adem Ceyhan, bu sayede daha verimli ve rekabetçi bir yapıya kavuştuklarına işaret ederek, önümüzdeki yıllarda da verimliliğe yönelik yatırım düşündüklerinin altını çizdi. 


Güncel teknolojinin kullanıldığı yeni tesislerinin 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu belirten Adem Ceyhan, bünyelerinde 30 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Faaliyetlerine 2002 yılında başlayan firmalarının sektördeki potansiyeli görerek, her 50i kontrollü bir şekilde büyüme stratejisi izlediğini anlatan Ceyhan, söz konusu yatırımın da bu anlayışını bir eseri olduğunu vurguladı. Son yılda hem Türkiye hem de Kahramanmaraş'ta yapılan inşaatların sayısında ciddi bir artış olduğunu bu durumun da PVC kapı ve pencere sektörünü olumlu etkilediğini anlatan Ceyhan, "Artık Türkiye geneli bir kentsel dönüşümden söz edebiliriz. Biz de bunu düşünerek hem mevcut hem de yeni müşterilerimize hızlı bir şekilde hizmet vermek için kapasiteyi artıracak yatırımları ele alacağız" yorumunu yaptı. 

"Makineleşmeyi önemsedik" Beypen'in geçen yüa kadar ağırlıklı olarak manuel üretim yaptığını hatırlatan Adem Ceyhan, "Dolayısıyla bu üretim şekli yüzünden sınırlı sayıda imalat yapabiliyorduk. İl dışından gelen talebi anında cevap veremiyorduk. Ancak yeni tesiste otomasyona geçerek, makineleşmeyi önemsedik. Artık ihtiyaç duylan tüm taleplere cevap verebilecek konumda bulunuyoruz. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde güçlü bir yapıya kavuştuk. 

Talep gelmesi halinde yurdun dört bir yanma hizmetlerimizi götürebiliriz" ifadelerini kullandı. Plastik kapı pencere sistemlerinin ahşap muadillerine göre ısı yalıtımnda daha iyi performans verdiğini söyleyerek, PVC'nin önemine dikkat çeken Ceyhan, "PVC'de en önemli ayrıntı üründe kullanüan camın kalitesidir. Biz ısı camlar yerine ürünlerimizde 'Konfor Cam' adım verdiğimiz ürünü kullanıyoruz. Bu sayede ısı yalıtımı artıyor" dedi. 


Dünya 


Geri Dön