27 / 04 / 2024

Kocaeli’ye 12 yılda 677 milyon TL’lik yatırım yapıldı!

Kocaeli’ye 12 yılda 677 milyon TL’lik yatırım yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli Ticaret Odası’nda sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Bakan Yıldız, kayıp kaçak oranın en düşük olduğu il olan Kocaeli’ye 12 yılda 677 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını vurguladı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Bakan Yıldız, kayıp kaçak oranın en düşük olduğu il olan Kocaeli’ye 12 yılda 677 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını vurguladı.




PROTOKOL KARŞILADI


Çeşitli temaslar için kente gelen Bakan Yıldız’a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve çok sayıda katılımcı yer aldı.


2014’TE 122 MİLYON TL YATIRIM


KOTO’da bir basın açıklaması yapan Bakan Yıldız, Kocaeli’de bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, “Hem partimizin ilçe kongresi hem de iş adamlarımızla buluşmak için buradayız” dedi. “Kocaeli’ye son 12 yılda 677 Milyon TL yatırım yaptık. 2014 yılında planlanmış 122 Milyon TL yatırım planlandı” diyen Bakan Yıldız, “Türkiye’nin yüzde beş enerji tüketimi buradadır. En az kayıp kaçak olan il de burasıdır” ifadelerini kullandı.




KAYIP KAÇAK EN AZ KOCAELİ’DE


Kocaeli’nin kayıp kaçak enerjinin en az olduğu il olduğunu ve doğalgaz dağıtımında da en iyi illerden olduğunu söyleyen Yıldız, “Bugün hemen yanı başımızda Ankara’dan gelen üretim merkezilerinin ve dağıtım şirketlerinin temsilcilileriyle buradayız. Bunlardan brifing ve eleştirileri alacağız. Ve değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön