06 / 05 / 2024

Beyşehir Belediyesi İtfaiyesi, bölge itfaiye teşkilatı haline geliyor!

Beyşehir Belediyesi İtfaiyesi, bölge itfaiye teşkilatı haline geliyor!

Hazırlanacak olan yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte artık bölge itfaiye teşkilatı haline gelecek olan Konya Beyşehir Belediyesi İtfaiyesinin, Beyşehir ile birlikte etrafındaki 5 ilçeye hizmet vermesi planlanıyor..



Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde İtfaiyecilik Haftası kutlanıyor. Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, "Beyşehir kent merkezinde itfaiye araçlarımız en fazla 3,5 dakika içerisinde yangın mahalline yetişerek müdahale edebilecek kapasiteye sahip bulunuyor" dedi. 


25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, İtfaiye Teşkilatının 3 itfaiye arazözü, 1 kurtarıcı ve 21 personelle bölgenin tamamında yangın olaylarına intikal ederek müdahale eden bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte artık bölge itfaiye teşkilatı haline geleceklerini kaydeden Selvi, "Beyşehir'de konuşlandırılacak bölge itfaiye teşkilatının Beyşehir ile birlikte etrafındaki 5 ilçeye hizmet vermesi planlanıyor" dedi. 

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'na kazandırılan yeni itfaiye aracı ile artık yüksek katlı apartmanlarda yaşanabilecek yangın olaylarına da müdahale edebilir kapasiteye ulaştıklarını anlatan Selvi, "32 metre merpen uzunluğuna sahip itfaiye aracımızla şehrimizin en yüksek katlı binalarının olduğu  TOKİ  konutlarında yaşanabilecek muhtemel bir yangına da müdahale edebileceğiz. Şu ana kadar böyle bir şey yaşanmadı, böyle bir şeyi arzu etmeyiz ama olduğu takdirde de yüksek katlı binalara müdahale imkanımız artık var" diye konuştu. 

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Teşktilatı'nın her yıl ortalama 500 bina, anız ve araç yangınına müdahale ettiğini aktaran Selvi, yeni kurulan sistemle Konya 112 Komuta Merkezi ile de daha hızlı irtibat haline geçtiklerini, özellikle sıkışmalı kaza ve yangınlarda 112 ekiplerinin anında kendilerine ulaşabilen bir altyapıya kavuştuğunu kaydetti. 

(İHA) 


Pervasız


Geri Dön