27 / 04 / 2024

Beyşehir'de 2. Etap TOKİ projesi hızla yükseliyor!

Beyşehir'de 2. Etap TOKİ projesi hızla yükseliyor!

Beyşehir'de 2. Etap TOKİ projesi kapsamında başlatılan toplu konut alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor.



Beyşehir'de 2. Etap  TOKİ  projesi kapsamında başlatılan toplu konut alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor. Emeklilere yönelik toplu konut ve Tarım Köy projeleri de Beyşehir Belediyesi'nin girişimiyle TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Avşar Mahallesi'nde 460 yeni konut inşa ediliyor. Beyşehir'de son yıllarda artan konut ihtiyacına dikkat çeken Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu kapsamda Huğlu Mahallesi'nde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için Beyşehir Belediyesi olarak devreye girdiklerini vurguladı. 


"VAZGEÇECEK GİBİ DURMUYORUZ" 

Beyşehir'de emeklilere yönelik olarak hazırladıkları bir toplu konut projesi olduğunu da aktaran Özaltun, Beyşehir'de bu projeden istifade etmek için 5 bine yakın talebin geldiğine dikkat çekti. TOKİ'nin bu projeyi mevcut toplu konut alanında hayata geçirmek isterken, belediye olarak kendilerinin inşaatı süren Yeni Devlet Hastanesi'ne yakın bir yerde bu konutların inşa edilmesini istediğini anlatan Özaltun, 'TOKİ Başkanlığımız şu anda buna çok sıcak bakmıyor; ama biz de bu düşüncemizden vazgeçecek gibi durmuyoruz'' ifadelerini kullandı. 


BEYŞEHİR'DE TARIM KÖY PROJESİ 

Başkan Özaltun, Beyşehir'in talep gelen dış mahallelerinde, Tarım Köy Projesi kapsamında yeni toplu konut alanları oluşturmak istediklerini de belirterek, "TOKİ'ye bu konuda müracaatımızı yaptık. Bu proje kapsamında bin veya bin 200 metrekarelik bir alanda dubleks villa tarzı konutlar inşa ettirmek istiyoruz. 


Bu konutların önünde birer hobi bahçesi niteliğinde bahçe, ardından 10 büyükbaş hayvanın barındırabileceği ahırlar ve konut sahibinin aracını koyabileceği bir garaj olmasını planlıyoruz. 

Bunun taslak projesi hazırlandı. 


TOKİ Başkanlığımıza da gönderdik. Eğer bu proje gerçekleşirse Konya'da bir ilki daha hayata geçirmiş olacağız" şeklinde konuştu.


Takip (Konya)


Geri Dön