28 / 04 / 2024

Beyşehir'de çöp konteynerleri yer altına alınacak!

Beyşehir'de çöp konteynerleri yer altına alınacak!

Beyşehir'de çöp toplama sisteminin yenileneceğini ve uygulamaya çöp konteynerlerini yerin altına alarak başlayacaklarını anlatan Özaltun, "Konya'mız merkezinde de halen uygulanan yeraltı çöp konteyneri sistemini ilçemize de kazandıracağız.




Konteynerleri Yer Altına Alınacak Beyşehir ilçesinde çöp konteynerlerinin yerin altına alınması uygulaması başlıyor. 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de çöp konteynerlerinin yerin altına alınarak bu konuda yaşanan görüntü kirliliklerinin ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Özaltun, vatandaşlardan gelen talep üzerine Beyşehir'de çöp toplama sisteminin yenileneceğini söyledi. Uygulamaya çöp konteynerlerini yerin altına alarak başlayacaklarını anlatan Özaltun, "Konya'mız merkezinde de halen uygulanan yeraltı çöp konteyneri sistemini ilçemize de kazandıracağız. 

Model olarak Karatay Belediyesi'nüı kullanmış olduğu sistemi ilçemizde kullanacağız. İlk uygulamaya ise bunun sözünü vermiş olduğumuz Avşar Mahallemizde başlayacağız, sırasıyla diğer mahallelerimizde de bu sistemi yaygınlaştıracağız" dedi. Özaltun, önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde ilk uygulamanın  TOKİ  konutlarının yer aldığı Avşar Mahallesinde vatandaşların da katılımıyla düzenlenecek bir törenle başlayacağını, sistemin yaygınlaştırılmasıyla ilçede çöplerle ilgili yaşanan görüntü kirliliğinin ortadan kalkmış olacağmı ve daha sağlıklı bir sistemin altyapısının oluşturulmuş olacağını sözlerine ekledi. 


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön