02 / 05 / 2024

Antalya Demre'de elektrik kabloları yer altına alınıyor!

Antalya Demre'de elektrik kabloları yer altına alınıyor!

Antalya’nın Demre ilçesinde CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş. tarafından, tehlike ve kesinti yaşanmasına neden olan elektrik hatları yer altına alınmaya başladı.



Antalya’nın Demre ilçesinde CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş. tarafından, tehlike ve kesinti yaşanmasına neden olan elektrik hatları yer altına alınmaya başladı. Özellikle Büyükkum mahallesinde sorun oluşturan kablolar, ilçede süren asfalt çalışmaları öncesi yer altına alınıyor.


Kış ayı döneminde mahalle sakinlerinin büyük sıkıntı yaşadığı kablolar, CLK Akdeniz ekiplerinin başlattığı kazı çalışmalarının ardından yer atına döşenmeye başlandı. Çalışmaların maliyeti ise yaklaşık 1 milyon lira. Yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğundaki hattın yer altına döşendiğini bildiren CLK Akdeniz Demre İşletme Şefi Hasan Şener, "Özellikle bu mahallede kış aylarında kesintiler meydana geliyordu. Estetik olarak da hoş bir görüntü sergilemiyordu. Bu yüzden hat kablolarını yer altına döşeme kararı aldık. Bu bölgede asfalt çalışmalarını sürdürülmesinden dolayı çalışmalarımızı bir an önce bitirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak 20 gün içerisinde hatları yerin altına almış olacağız" diye konuştu.


Antalya İleri


Geri Dön