29 / 04 / 2024

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu




Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimler öncesi İzmir'e getirilen ancak eksikleri bulunduğu için 84 gün sefere çıkamayan Çakabey vapurunun şimdi de eksikliklerinin tamamlanması için geldiği Yalova'ya geri gönderilmesi haberi gündeme bomba gibi düştü. 


Çarpıcı açıklamalar

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. İzmir'de her biri 23 milyon liraya malolan bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok. Sadece Konak ve Bostanlı arasında sefer yapılabiliyor. Oysa bu gemilerden körfezin çevresindekilerin de yararlanabiliyor olması gerekirdi. Ancak diğer iskelelerin bu gemilerin yanaşacak alt yapısı yok. İskeleleri yeniden yapmak gerekiyor. Bu da ayrı bir masraf" dedi.

Doğan, "Sayın Kocaoğlu 30 Mart seçimleri hemen öncesinde  İzmir  körfezine yolcu taşımacılığı için uymayan oldukça hafif bir malzemeden oluşan Körfez'de çalıştırılmak gemiler sipariş etti. Ancak bu gemi siparişleri baştan sona yanlıştı. Çünkü öncelikle bu gemilere Gemi Mühendisleri Odası karşı çıkmıştı. Gemi Mühendislerinin, yani en uzman kişilerin karşı çıkmasına rağmen Sayın Kocaoğlu her zamanki 'ben bilirim' tavrını sürdürdü. Sayın Kocaoğlu, hiçbir sivil toplum örgütüne, konunun uzmanı kişilere, meslek odalarına danışmadan seçim öncesi İzmir ulaşımı üzerindeki imajını silmek için 'İzmir ulaşımını çözüyorum' görüntüsünü vermek zorunda hissetti. Bu konuda yetkin olmayan kişilerin kendisine önerisiyle şu anda geri gönderilen gemileri sipariş etti" diye konuştu.


"Kimseye danışmadı"

Doğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Oysa bu süreçte Türkiye'nin en uzun soluklu ve başarılı bakanlarından olan ve aynı zamanda bir gemi mühendisi olan Binali Yıldırım'ın görüşlerinden ve tecrübelerinden yararlansaydı, böyle sıkıntılar yaşanmazdı. Kaldı ki Sayın Bakanımız Binali Yıldırım bu konuda ve İzmir ile ilgili her türlü projede destek vereceğini açıklamıştı. Ancak Sayın Kocaoğlu böyle bir destek istemediği gibi İzmirlinin milyonlarca Euro'su sokağa attı."



Yeni Asır


Geri Dön