28 / 04 / 2024

Bilal Doğan'dan Fuar İzmir eleştirisi!

Bilal Doğan'dan Fuar İzmir eleştirisi!

Fuar İzmir'in kente yakışmayan bir açılış yaptığını vurgulayan AK Partili Bilal Doğan, "İzmir Valisi'nin yuhalatılması fuara gölge düşürdü. Ayrıca yapımda ikinci kalite malzeme kullanılmış. Eleştirilerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz" dedi




Fuar İzmir'in kente yakışmayan bir açılış yaptığını vurgulayan AK Partili Bilal Doğan, "İzmir Valisi'nin yuhalatılması fuara gölge düşürdü. Ayrıca yapımda ikinci kalite malzeme kullanılmış. Eleştirilerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz" dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 21'inci MARBLE Doğaltaş ve Mermer Fuarı'yla kapılarını açan Fuar  İzmir  için ikinci kalite malzeme kullanıldığını öne sürdü.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yuhalatılmasıyla fuar açılışına gölge düştüğünü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun vizyon ve ufkunun İzmir'i yönetmeye yetmediğini söyledi.

Fuar İzmir'in kent ve ülke ekonomisi açısından önemli bir gelişim olduğuna dikkat çeken Doğan, birçok eksik ve yanlışın olduğunu da belirtti. Doğan, "Öncelikle Sayın Vali'nin mazereti nedeniyle açılışta bulunamamasından ötürü yuhalattırılması hem fuarın açılışına hem de Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakışmamıştır" dedi. Fuar İzmir'de 21'inci MARBLE ile dünya çapında adından söz edilen fuar alanına yakışmayan eksiklerin olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, "Yapıcı eleştirimizin doğru algılanmasını talep ediyoruz" dedi.


Sorun üstüne sorun

Yeni fuar alanının tabanında kullanılan malzemelerin ikinci sınıf taşlarla döşendiğini söyleyen Doğan, "Yer döşemeleri ikinci sınıf taşlardan oluşuyor. Fuarı ziyaret edenlerin karşılaştığı siyah yamalı dolgularla doldurulmuş taşlar fuar alanına hiç yakışmamıştır. Yeni fuar alanında ihtiyaçlar karşılanamadı. Yağış dolayısıyla çamur içerisinde kalan otopark alanı, iletişimde yaşanan sorunlarla cep telefonlarının kullanılamadığını, GSM operatörlerinden yaptığımız araştırmada da gereken çalışmanın bürokrasiye takıldığı ve engellendiği tespit edilmiştir. Bu iletişim hakkı ve imkanın hangi gerekçeyle sağlanamadığının nedenini Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

Tespit ettiğimiz sorunların önümüzdeki fuarlara daha hazırlıklı, daha donanımlı bir fuar alanı ile çıkılması için dikkate alınmasını önerdiklerini dile getiren Bilal Doğan, "Sayın Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince baştan sona benim diyebileceği başka bir projesi olmadığını da hepimiz biliyoruz. Oysa biz beklerdik Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince en az Fuar İzmir kadar önem taşıyan 11 farklı projeyi hayata geçirmesini beklerdik. Ancak Sayın Kocaoğlu'nun vizyonu ve ufkunun buna yetmediğini, İzmir'in hak ettiği değil, hak etmediği bir belediye başkanı ile yönetildiğini bütün İzmir görmektedir" dedi.


Doğan, Fuar İzmir'deki eksikleri şöyle açıkladı:

- Telefon GSM iletişimi ve internet erişimi, fuarın süresi olan dört gün boyunca çok yetersiz kaldı. Katılımcılara sağlıklı bir iletişim sistemi sağlayamadı. Bu nedenle binlerce iş telefonu görüşmesi yapılamamıştır, bu durum doğal olarak yapılacak olan iş bağlantılarına olumsuz yansımıştır.

- Stant yönlendirme (numaralama) ilk iki gün yapılmadı.

- Tuvaletler yetersiz kaldı.

- Otopark düzensizliği dolayısıyla fuar alanına sabah giriş ve aksam çıkışları saatlerce sürdü.

- Hollerdeki yürüyen merpenler sıklıkla arızalandı.

- Açık alana yerleştirilen makineci firmalar üç gün boyunca olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınmadığından ziyaret edilemedi.

- Fuar müddetince inşaat çalışmaları devam etmiştir. Bu da katılımcı firmaları rahatsız etti.

- Bazı firmalara birkaç stant verildiği halde, boş stantlar kalmış olmasına rağmen yer alamamış firmalara stant verilmedi.

- Yerlerdeki granit taşların ikinci kalite olmasının yanı sıra, kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlıkta değildi. Kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlık ve sağlamlıkta taşlar iyi döşenemediğinden, taşların birçoğu araç geçişi sırasında kırıldı.

- Granit taşlar yamalı ve ikinci sınıf malzeme olarak kullanıldı.

- Çatılardan yağmur suları aktı.

- Fuar kataloğu unutuldu, son gün basılarak dağıtıldı.

- Organizasyonu yapan İZFAŞ'ın Eylül ayından bu yana Genel Müdürü bulunmuyor.



Yeni Asır


Geri Dön