28 / 04 / 2024

Bilal Doğan İzmir'in ulaşım sorununu mercek altına aldı!

Bilal Doğan İzmir'in ulaşım sorununu mercek altına aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, henüz açılmayan son iki metro istasyonu ile ilgili “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu metro konusunda kendi haline bıraktık. Umudu kestik” dedi.




İzmir’in ulaşım ve otopark sorunlarına çözüm önerileri sunan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, henüz açılmayan son iki metro istasyonu ile ilgili “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu metro konusunda kendi haline bıraktık. Umudu kestik” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti İzmir İl Başkan Vekili Bülent Delican ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz, İzmir’deki ulaşım ve otopark sorununu mercek altına aldı. Sorunlara çözüm önerileri sunan Doğan, henüz açılmayan son iki metro istasyonu ile ilgili olarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu metro konusunda kendi haline bıraktık. ‘Ne zaman bitecek nasıl bitecek?’ diye sorduğumuzda, ‘Bittiğinde görürsünüz’ demişti. Biz de artık bu konuyla ilgili olarak sıkıştırmak istemiyoruz. Bir an önce bitsin de İzmirli artık bu metrodan yararlansın istiyoruz. Umudu kestik. Kendisinden bir açıklama bekliyoruz ama inşallah bir açıklamada bulunur” diye konuştu.


“OTOBÜS SAYISI YETERSİZ”


İlk olarak toplu ulaşım sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatan Doğan, İzmir’deki toplum ulaşımın yetersiz ve plansız olduğunu söyledi. Gecekondu bölgelerinde yapılan otobüs seferlerinin işe gidiş ve geliş saatlerinde yetersiz olduğunu kaydeden Doğan şöyle konuştu: “Otobüsler yolcu yoğunluğuna göre planlanmamıştır. İzmir’in toplu ulaşımda çok ciddi sıkıntıları var. Vatandaşlarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin online iletişim adresleri üzerinden yapılan başvuruları ciddiye alınmıyor. Hatta bu ciddiyetsizlik öyle bir boyuta ulaşmıştır ki; vatandaşımız sosyal medya üzerinden geniş katılımların oluştuğu gruplarda espritüel bir üslupla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu ciddiyetsiz tavır ve tutumunu eleştiri bombardımanına tutmuştur.” Doğan ulaşımdaki yetersizlik sorununun, özellikle gecekondu bölgelerindeki sefer sayısının artırılarak çözülebileceğini, gecekondu bölgelerine ayrıca yeni otobüslerin konulması gerektiğini dile getirdi.


AK PARTİ’DEN ULAŞIM ÇÖZÜMLERİ


İzmir ulaşımının pahalı olduğunu ifade eden Doğan, İzmirliyi yazın sıcaktan, kışın da soğuktan koruyacak kapalı durak sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Yerel seçimler öncesi AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ın 120 dakika bedava ulaşım vaadini de hatırlatan Doğan, bedava ulaşım uygulamasının 90 dakikadan 120 dakikaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Doğan ayrıca, İzmir’de de Ankara’da olduğu gibi doğalgazlı otobüslerin uygulamaya konulması için çağrıda bulundu. Doğalgazlı otobüslerin maliyeti düşüreceğini kaydeden Doğan, “Şair Eşref Bulvarından Şehitler Caddesine çıkacak şekilde bir tünel yapılması o bölgedeki trafik akışını rahatlatacaktır. Mürsel Paşa üzerinden Bornova ve Karşıyaka istikametine bağlantı sağlayan tek şeritli yolun iki şeritli yola yükseltilmesi zorunludur. Hilal köprü hizasında bir şerit daha ilave edilmesi trafik yoğunluğunun daha rahata alınmasını sağlayacaktır. Bu kadar büyük ve güzel bir körfeze sahip olmamıza rağmen bundan yeteri derecede yararlanmıyoruz. Körfezin kenarındaki her yerleşim yerine yeni iskeleler yaparak yurttaşlarımızın ucuz ve konforlu ulaşım yapmasını sağlayabiliriz. Ulaşım planlarında bunların yapılacağı ifade ediliyordu ama 2009 yılından beri en ufak çalışma hayata geçmedi. Sayın Kocaoğlu’nun neredeyse emeklilik dönemi geldi. Herhalde AK Partili belediye geldiğinde inşallah halkımız yararlanacaktır” dedi.


“30 BİN ARAÇLIK OTOPARK İHTİYACI VAR”


İzmir’in otopark soruna da değinen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmirli belediyeye sürekli otopark parası ödüyor. Biriken bu parayla belediye yeterli miktarda otopark yapmayı beceremedi. Kentimizde 755 bin 333 aracı var. Her gün 150 araç trafiğe katılmaktadır. İzmir’in çok ciddi yeni otoparklara ihtiyacı vardır. Şuanda İzmir’in 30 bin araçlık otoparka ihtiyacı var. Daha rahat ve konforlu ulaşım, park sorunsuz, güvenli yaya ve toplu ulaşımı ile sıkıntısız bir İzmir için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer 30 ilçe belediyesinin çalışmalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  




Gazete Yenigün



Geri Dön