27 / 04 / 2024

İzmir'in ulaşım altyapısında önemli projelere imza atılacak

İzmir'in ulaşım altyapısında önemli projelere imza atılacak

Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, otoyol kalitesinin yaşam standardını önemli ölçüde etkilediğini belirterek, İzmir'in ulaşım altyapısında önemli projelere imza atacaklarını söyledi  



Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, 2011 yılında gerçekleştirecekleri 650 milyon liralık yatırımla, İzmir'in ulaşım altyapısında önemli projelere imza atacaklarını söyledi.
İhalesi tamamlanan 421 kilometrelik İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 5 yılda tamamlanacağını söyleyen Altun, projeyle sadece İzmir'in değil, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa ve diğer çevre illerin ekonomilerinin de önemli ölçüde gelişeceğine dikkat çekti.
Toplam 10 milyar TL'ye mal olacak otoyolla, İzmir-İstanbul arasının 3-3.5 saate ineceğine dikkat çeken Bölge Müdürü Erol Altun, Türkiye ekonomisinin kalbi olan İstanbul ve ihracat kapısı  İzmir  arasında kurulacak bu bağlantının, İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşamında büyük gelişme sağlayacağını dile getirdi.
İzmir-İstanbul otobanı projesinin turizm için de oldukça önemli olduğunu kaydeden Altun, 'Uçak yerine karayolları ile seyahat eden turistler, hem ülkeyi daha yakından tanıma imkanı buluyor hem de ülkemize daha çok döviz bırakıyor' dedi.

'İşž HACMİ ARTTI'
İzmir'de bulunan organize sanayi bölgeleri arasında gerçekleştirdikleri otoyol çalışmalarıyla bu bölgeler arasındaki entegrasyonu ve dolayısıyla iş hacmini arttırdıklarını belirten Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun şöyle konuştu: 'Bir yerde yol olmadan sanayileşme düşünülemez. Sanayi bölgeleri arasında gerekli çalışmaları yaparak entegre olmalarını sağladık. Alternatif yollarda gittiğiniz zaman yakıt ve bakım giderlerinin azaldığını, yolda daha az süre harcandığını ve en önemlisi trafik kazalarının da azaldığını görüyoruz.'
Altun, Karşıyaka-Bornova arasında açılan otoyoldan sonra, yıllık 50 milyon dolarlık akaryakıt tasarrufu elde edildiğini ve günlük 60 bin araçlık geçişle kent için önemli bir rahatlama sağladıklarını dile getirdi.

'Halkın konforlu seyahat etmesi için çalışıyoruz'
Otoyol kalitesinin yaşam standardını önemli ölçüde etkilediğini kaydeden Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, 'Otoyollar, bölgeler arasında nüfus dağılımını etkiliyor ve insanları tek merkeze sıkışmaktan kurtarıyor. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltıyor ve göçün önüne geçiyor. 65 bin kilometrekarelik bölgede, 200 noktada birden çalışmalar sürüyor. Kent içinde gerçekleştirdiğimiz yol, köprülü kavşak projeleri, tünel ve peyzaj, ağaçlandırma ve bakım çalışmaları sayesinde İzmirlilere rahat ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Ege Bölgesi'nde 8 yılda 5 milyar TL'ye yakın yatırım gerçekleştirdik' bilgisini verdi.
YeniAsır

 


Geri Dön