30 / 04 / 2024

Bilecik 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında sona gelindi!

Bilecik 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında sona gelindi!

Bilecik’te geçen yıl yapımına başlanan iki katlı 112 Acil Çağrı Merkezi inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Dış cephede sıva işleri bitirildikten sonra yalıtım işlerinin yanı sıra binanın bir kısmının dış cephesi de boyandı.



Bilecik’te geçen yıl yapımına başlanan iki katlı 112 Acil Çağrı Merkezi inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Merkez Bahçelievler mahallesine, İçişleri Bakanlığı finansmanı ile İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 4 milyon TL tutarında kaynak ayrılan merkezle, yoğunlukla kullanılan 110, 112, 155, 156, 186 gibi numaralar tek telefonda birleşiyor. Amerika’daki gibi 911 sistemine benzeyen sistem ile Bilecik’in her yerinden vatandaşlar tek numara ile acil yardım isteyebilecek. Kontrollüğü, Bilecik İl Özel İdaresi Plan ve Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yürütülen binanın önümüzdeki kış aylarında hizmete girmesi planlanıyor. Çevre perde duvarları yapılan binanın çevre düzenlemesine başlanarak, pencereleri, iç kısmında alçı sıva işleri ve taban kaplamaları hızlı bir şekilde yapılıyor. Dış cephede sıva işleri bitirildikten sonra yalıtım işlerinin yanı sıra binanın bir kısmının dış cephesi de boyandı.

Uygulama ile vatandaşların onlarca numarayı aklında tutmasına da gerek kalmazken, proje ile acil çağrılara cevap ve müdahale sürelerinin asgariye indirilmesi planlanıyor.


Hürriyet 


Geri Dön