29 / 04 / 2024

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında çalışmalar sürüyor!

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında çalışmalar sürüyor!

Düzce Valisi Ali İhsan Su, acil çağrı numaralarının tek merkezde toplanacağı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün hizmet binası inşaatını inceledi...




Vali Su, Kalıcı Konutlar mevkisindeki inşaatta gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte her alanda önemli çalışmalar sürdürüldüğünü, bunlardan birinin Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetim Başkanlığı tarafından yaptırılan lojistik depo hizmeti, diğerinin ise acil çağrı numaralarını tek merkezde toplamayı amaçlayan "112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi" olduğunu söyledi.


Dünyada mevsimlerin değiştiğini, küresel ısınmayla beklenmedik yerlerde afetler meydana gelebildiğine dikkati çeken Su, "Allah korusun, hiçbir zaman afet istemeyiz ama olabileceklere karşı da tedbirli davranmamız gerekiyor. Bu amaçla ülkemizin 27 yerinde bölge depoları kuruluyor. Lojistik depolarında olası afet durumunda hemen afetzedelere intikal edebilecek battaniye, çadır, yemek seti, ısıtıcı hazır bulundurulacak. Düzce de bu 27 ilden bir tanesi" şeklinde konuştu.


"Arkamızda yükselen inşaat bin 200 metre alanda 15 metre yüksekliğinde, 48 konteynerin konulacağı lojistik depo olacak" diyen Su, "İnşallah nisanda bitmiş olacak. Allah korusun ama olası bir afette buradan afetzedelere gerekli yardım yapılacak" ifadesini kullandı.


- 112 Acil Çağrı Merkezi 


112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD İl Müdürlüğü hizmet binasının ise ağustosta faaliyete geçeğini dile getiren Su, sözlerini şöyle tamamladı:


"Vatandaşlarımız acil durumlarda değişik numaraları arıyor. Tüm bunları tek numaraya indirgeyerek, yani 112 numarasını arayarak bunların hepsine ulaşılabilecek yatırım tüm vatandaşlarımız için büyük kolaylık. Proje ilk olarak 2010 yılında Isparta ve Antalya'da pilot uygulamalara başladı. Şimdi ise 26 ilde daha gerçekleştirildi.


Ümit ediyorum ki burası bittiği zaman hem sıkıntıda olan vatandaşımız açısından hem de olası afet durumu olduğu zaman tek merkezden bunları yönetme, koordineyle etkin ve seri şekilde müdahale imkanına da kavuşacağız."



AA


Geri Dön