28 / 04 / 2024

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?



Bilecik Valiliği, kamu çalışanları için yeni bir mesai düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Yeni sistemle birlikte, kamu sektöründe görev yapan binlerce personel, farklı bir çalışma saatlerine uyacak. Bu sistemin, belirli tarihten itibaren yürürlüğe sunulması planlanıyor. Kamu personelleri bu yeni mesai saatlerinin ne şekilde olacağını merak etmeye başladı. İşte 2023 itibariyle kamu sektöründeki mesai saatleri ile ilgili detaylar...

Kamu çalışanları için belirlenen yeni mesai saatleri nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılan duyuru, 18 Eylül 2023'ten itibaren uygulanacak olan çalışma saatlerini açıkladı. Yeni düzenlemeye göre, devlet memurları için çalışma zamanları sabah 09.00'dan 12.30'a, öğle tatilinin ardından ise 13.30'dan 18.00'e kadar olacak. Kamu personellerinin önceki çalışma saatleri 08:30-12:30, 13:30-17:30 şeklindeydi. Ancak yapılacak olan düzenleme ile birlikte saatlerde değişiklik yapıldı. Ancak çalışma günleri değişmemiş olup her kamu personeli hafta içinde belirlenen saatlerde çalışmaya devam edebilecek.

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Yeni mesai saatleri ne zamandan itibaren geçerli olacak?

Yeni mesai saatleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ülkemizdeki çalışanlar, Avrupa ile karşılaştırıldığında genellikle daha uzun saatler boyunca iş başında oluyorlar. Türkiye'de ortalama haftalık iş süresi 42,9 saat iken, Avrupa Birliği'nde bu rakam 36,4 saat olarak kaydedilmiş. Bununla birlikte, Türkiye'de haftada 49 saat veya daha fazla çalışan kişilerin oranı yaklaşık olarak yüzde 28. Bu saat farklılıkları, iş verimliliğini ve çalışan memnuniyetini etkileyecek önemli bir faktördür. 

Özel sektör ve kamu kurumları da dahil olmak üzere, farklı iş kollarında çeşitli mesai düzenlemeleri uygulanıyor. Bu düzenlemeler genellikle işin verimini artırmayı ve çalışanların iş yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Bu değişiklikler, devlet görevlilerinin profesyonel yaşamlarına doğrudan bir etki yapacak ve iş ortamındaki dinamikleri tekrar değiştirecek. Yeni çalışma saatlerine dair tüm ayrıntılar ve son güncellemeler zamanla paylaşılacaktır.

İŞKUR resmen duyurdu! O belediye KPSS şartsız lise mezunu işçi alacak! Son başvuru tarihi bugün! Acele edin!

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Bayramda çalışanlar dikkat! Bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? 


Geri Dön