Ekonomi

Bilgisayar alacaklar dikkat! Paranıza değer veriyorsanız bu markalara öncelik verin!

Bilgisayar alacak kişiler, almadan önce marka marka araştırma yapıyor. En iyi marka hangisi merak ediliyor. İşte detaylar!Pazar araştırma kuruluşu IDC, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait en çok tercih edilen bilgisayar markalarının satışlarını içeren bir raporunu paylaştı

Bilgisayar almadan önce pazar araştırması yapanlar en çok hangi markanın satın alındığını araştırıyor. Pazar araştırma kuruluşu IDC, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait en çok tercih edilen bilgisayar markalarının satışlarını içeren bir raporunu paylaştı.

İşte en çok tercih edilen bilgisayar markaları..

Pazar araştırma kuruluşu IDC, yayınladığı raporda bu yılın ikinci çeyreğindeki bilgisayar sevkiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.3 düşüşle 71.3 milyona gerileğini, dünya çapındaki bilgisayar satışları iki yıllık büyümenin ardından art arda ikinci çeyrek de düşmüş olduğunu açıkladı.  Beklentilerden daha kötü gelen bu rakamlarla yani bu düşüş ile pandemiye bağlı olarak Çin’de artan kısıtlamalar, tedarik ve lojistikte yaşanan sorunlar ve küresel ekonomide kötüleşen görünüm rol oynadığı raporda yer aldı.  Durgunlukla ilgili korkuların talebi zayıflatmaya devam ettiğine değinen IDC'nin Araştırma Müdürü Jitesh Ubrani, bazı değerlendirmelerde bulundu; Kısa vadede tüketicilerin PC'lere olan talebi zayıfladığını,  talep, tüketicilerin harcamaları konusunda daha dikkatli olmaları ve telefon ile tablet gibi cihaz türlerine alışmaları sebebi ile uzun vadede yok olma riskiyle karşı karşıya. Bu arada ticari talep arttı ancak işletmeler de satın alımları ertelendiği belirtildi.

EN ÇOK SATAN BİLGİSAYAR MARKALARI NELERDİR?

Son zamanlardaki düşüşe ve zayıflayan talebe karşın toplam PC hacmi, coronavirüs başlangıcı olan 2020'nin ikinci çeyreğinde 74.3 milyon olan rakam seviyelerine yakın seyrediyor. İkinci çeyrekler itibariyle bu rakam 2018 ile 2019 yıllarında ise oran 62.1 milyon ve 65.1 milyon adettir.

Marka bazında değerlendirildiğinde pazarda en çok satan ilk 3 şirket, sıralamadaki yerlerini korudu. 2022 yılının ikinci çeyreğinde Lenovo yüzde 24.6’lık payla birinci, HP yüzde 18.9’luk pay ile ikinci ve Dell ise yüzde 18.5’lik pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Acer’ın yüzde 6.9’luk pay ile dördüncü sırada yer aldığı küresel bilgisayar pazarında beşinci ise yüzde 6.7’lik pay ile Apple oldu.

TOKİ başvuruları ne zaman 2022? TOKİ ucuz konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

15 Temmuz’da nereler açık, nereler kapalı? 15 Temmuz’da özel sektör, kargo, banka açık mı?

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?