07 / 05 / 2024

Bilgisayar endüstrisi bocalıyor! Yüksek fiyat uygulaması bilerek yapılıyor

Bilgisayar endüstrisi bocalıyor! Yüksek fiyat uygulaması bilerek yapılıyor

Yılın başından beri GPU fiyatlarının düştüğünü gözlemleniyorken ünlü donanım firması AMD, düşük satışlara rağmen CPU ve GPU fiyatlandırmasında değişikliğe gitmeyecek.



Donanım camiasının önemli isimlerinden AMD, yaptığı son kazanç ilanında önceki iki çeyrek boyunca CPU ve GPU sevkiyatlarını durdurduğunu söyledi.  CEO Dr. Lisa Su ise firmanın GPU’larını ve CPU’larını aşırı ücretlendirdiğini itiraf etti. Bununla beraber bu uygulamanın devam edip etmeyeceği de belli oldu. İşte detaylar!

AMD CEO’su GPU/CPU’ları düşük talebe rağmen uygulamasını sürdürecek

AMD, 2022’nin 4. çeyrek kazanç açıklamasında yatırımcılara çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda bilgisayar sektöründeki sert düşüşün akabinden ücretleri yüksek tutmak ve satılmayan envanterden kurtulmak için 2022’nin ikinci yarısında yongaları az sevk ettiğini söyleyen ifadeler yer aldı.Bir başka deyişle AMD, önümüzdeki çeyrekten gerçerli olmak kaydıyla satışları düşürecek. CEO Lisa Su, bilgisayarlar ve bileşenler pazarının yavaş ve durgun hale geldiğini söylüyor. İki ay önce de Nvidia, GPU’lar için benzer sınırlamalara sahip olduğunu kabul etti.

Bilgisayar endüstrisi bocalıyor! Yüksek fiyat uygulaması bilerek yapılıyor
Bu günlerde, yalnızca bazı grafik kartları yetersiz kalıyor. Nvidia'nın RTX 4090'ını MSRP'de bulmak zor. AMD için, pek çok son nesil teklifin yanı sıra yıldızlardan daha az RX 7900 XT bulacaksınız. Amiral gemisi RX 7900 XTX istiyorsanız, çoğu zaman stokta olmayan bazı modeller bulacaksınız. AMD CEO'su Lisa Su, şirketin son kazanç çağrısında bunun neden böyle olduğunu açıklıyor .


Geri Dön