05 / 05 / 2024

Bilici, halka arzdan kazandığını enerji ve turizme yatıracak

Bilici, halka arzdan kazandığını enerji ve turizme yatıracak

Adana"da kurulu bulunan ve  yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştiren tekstil sektörünün önemli  kuruluşlarından Bilici Group"un halka arz çalışmalarını tamamladığı bildirildi  



Yönetim Kurulu Başkanlığını eski ANAP  Adana  milletvekili ve AK Parti  Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici"nin yaptığı, pamuk ekiminden,  kumaş üretimine, iplik, büküm, dokuma ve boya tesisleriyle tekstil sektöründe  önemli bir yeri olan şirket, halka arz çalışmaları kapsamında Misis Tekstil ve  Biltaş Bilici Tekstil Aşž"yi birleştirerek Bilici Yatırım Gayri Menkul Tekstil,  Turizm, Enerji, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Aşž. unvanını aldı.

şžirket, ardından halka açılmak için ilk olarak geçen yılın eylül ayında  Sermaye Piyasası Kurulu"na (SPK), aralık ayının sonlarına doğru da İstanbul  Menkul Kıymetler Borsası"na (İMKB) başvurdu. Bilici Yatırım Aşž Finans Grup Başkanı Tamer Bilici, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yaklaşık 58 yıldır tarım ve tekstil alanında Türkiye"nin önde gelen  şirketleri arasında yer aldıklarını ifade etti.

Adana"daki tesislerinde ayda 1,5 milyon metre kumaş üretimi  gerçekleştirdiklerini belirten Bilici, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere  yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Osmaniye Organize  Sanayi Bölgesi"ndeki iplik tesislerinin kapasitesini artırdıklarını anlatan  Bilici, tesisin 25 bin iğ olan kapasitesini 50 bin iğe çıkardıklarını bildirdi.

YENİ YATIRIMLAR-
Bilici, 2010 yılı içerisinde şirketleri halka arz etmeye karar  verdiklerini ve bu kapsamda iki tekstil şirketini 'Bilici Yatırım Aşž' çatısı
 altında biraraya getirdiklerini anımsattı.  İlk olarak eylül ayı içerisinde SPK"ya aralık ayı sonlarına doğru da  İMKB"ye başvurduklarını anlatan Bilici, şubat ayı içerisinde şirketin  hisselerinin yüzde 25"ini halka arz edeceklerini belirtti. şžirketlerinin likidite olduğunu ve herhangi bir borçlarının bulunmadığını  anlatan Bilici, halka arzdan sağlanacak finansmanla enerji ve turizm alanlarında  yatırımlar yapacaklarını söyledi. Bilici, ilk etapta enerji alanında Erzurum, Malatya ve Kahramanmaraş"ta  Hidro Elektrik Santralları (HES) ile Adana"da 203 yataklı 5 yıldızlı otel kurma  projelerinin bulunduğunu bildirdi.

Adana"da D-400 karayolu üzerinde geniş bir alanda yaklaşık 10 katlı  olarak inşa edecekleri otelin projesinin hazır olduğunu belirten Bilici,  belediyeden ruhsat sözleşmesini alma çalışmalarını tamamlamalarının ardından  inşaat çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.  Bilici, otelin işletmesi için Divan Group"la ön protokol yaptıklarını  kaydederek, otel inşaatının yaklaşık 20 milyon avroya mal olacağını sözlerine  ekledi.
 AA


Geri Dön