29 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..



Bakan Fikri Işık önce Gebze'de STK temsilcileriyle kahvaltı yaptı. Işık, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in de hazır bulunduğu toplantıda yaptığı açıklamada, Gebze'yi bilim merkezi haline getireceklerini, Gebze Üniversitesi'nin kurulduğunu, Bilişim Vadisi ile birlikte ilçenin artık dünyada konuşulan bir yer olacağını söyledi. Bakan Işık, Bilişim Vadisi'ndeki binaların temellerinin de mayıs ayında atılacağını belirtti.   

 

Bakan Işık, daha sonra TÜBİTAK'ın Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikme törenine katıldı. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, "AK Parti iktidarını ağaca, yeşile düşman bir iktidar gibi sunmaya çalışıyorlar. İyi de Halep ordaysa, arşın burada. Dünyada orman varlığını artıran ülkelerden bir tanesi Türkiye ve nerede bir boşluk bulduysak, neredeyse oraya bir ağaç dikmişiz" dedi. 

 

'ALLAH'TAN KORKAR İNSAN'

 

Bakan Işık, bugün özellikle bu töreni bu alanda yapmak istediklerini de belirterek şöyle devam etti:   

 

 

"Bunun özel bir nedeni var. AVM'lerden çıkmayan bazı insanlar var. Bunlar AVM'de otururlar, hani bizim kahvehanelerde hükümet kurup, yıkan bazı bilmişler vardır ya. Bunlar da akşama kadar AVM'lerde oturup memleketi kurtarırlar. Memleketin nasıl battığını konuşurlar. Şunu ben çok iyi biliyorum, çok dar bir yol vardı. Ve bu yol Gebze'nin ihtiyacına cevap vermiyordu. Büyükşehir belediye başkanımızın talebi ile ve benden önceki bakan arkadaşımızın onayı ile TÜBİTAK arazisinin tam kenarından bu yolun genişletilmesine müsaade edecek kadar bir alan tahsis yapıldı. 28 bin metrekare civarında bir alan. Yol geçince 20 bin metrekare kare alan TÜBİTAK sınırlarının dışına çıkarıldı. Bu alanın artık TÜBİTAK arazisi ile  fiilen bağı kopmuş oldu. Gebze Belediyemiz dedi ki 'bakanım bunu bize devredin, biz burayı ağaçlandıralım ve yeşil alan miktarımızı artıralım' Ben de bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Gebze Belediyesi'ne sadece sadece peyzaj ve ağaçlandırma kaydıyla devredebiliriz. Arkadaşlarımız çalışmayı yaptı ve biz bilim kurulumuzun da kararı ile bu alanı Gebze Belediyemize tahsis ettik.  Bir gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma, 'Gebze'de TÜBİTAK arazilerine AVM yapılacak.' Bunu söyleyenler de AVM'lerden çıkmayanlar. Ben de şaşırdım kaldım. 28 bin metrekarenin zaten bir kısmı yola gitmiş, bir kısmı da gördüğünüz şu alan. Şimdi buraya AVM yapacakmışız. Ya siz hiç baktınız mı bu araziye? Hayır. TÜBİTAK'ın belediye devir protokolüne baktınız mı? Yok.  Ne var, ' Bir arazi varsa mutlaka rant vardır. Burada AVM yapılacaktır.' Allahtan korkar insan, şu alana AVM yapılır mı?"

 

BUNU KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

 

Bakan Işık konuşmasında, "TÜBİTAK'a zamanında bu  araziyi kim verdiyse memleketimize gerçekten çok büyük bir hizmet yapmış. Burada bilim, teknoloji, arge, inovasyon  olsun diye Gebze'nin en değerli yerini TÜBİTAK'a tahsis etmiş. Bunu korumak bizim boynumuzun borcudur. Burada TÜBİTAK'ın asli fonksiyonunun dışında hiçbir faaliyet olmayacaktır. Buna müsaade etmeyiz, bu güne kadar etmediğimiz gibi bundan sonra da etmeyiz. Ama birileri kafayı rantla bozmuş" dedi.  

                                                                                                                 


BAKAN IŞIK, İŞ MAKİNESİYLE BİNAYI YIKTI


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumununun yıkım törenine katıldı. Işık,iş makinesini kullanarak cezaevinin ilk yıkım işlemini gerçekleştirdi. 


Star 


Geri Dön