29 / 04 / 2024

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Microsoft kurucusu Bill Gates ABD'nin dört bir yanından arazi satın almaya devam ediyor. Gates'in arazileri ne yapacağı ise merak konusu oldu?



Dünyanın enzengin iş insanlarından biri olan  Bill Gates arazi yatırımlarına devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Gates ABD'nin yaklaşık 18 eyaletinde 109 bin hektarlık yatırımı yaptı.

The Land Report ve NBC News Gates'in arazileri ne amaçla satın aldığına yönelik rapor yayınladı. Bill Gates ve boşanma aşamasındaki eşi Melinda Gates, '100 Circles Farm' olarak adlandırdıkları mülkü, 2018'de 171 milyon dolara aldı.

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Bu arazi alımları Bill Gates'in yatırım şirketi Cascade Investments isimdeki paravan şirket ile gerçekleşti. Cascade Sözcüsü Charles V. Zehren satın alınan arazilerin 2020'den itibaren  tarımsal sürdürülebilirlik kapsamında kullanıldığını söyledi. Mart ayında sosyal medya platformu Reddit'in soru cevap etkinliğine katılım sağlayan Gates tarım arazileri için yöneltilen sorulara yönelik verdiği cevaplarda arazileri satın aldığını doğrulamış ancak iklim değişikliği bilincini ve sürdürülebilir tarımı teşvik etme için kullanılmadığın belirtmişti.

Georgia'da bir çiftçi olan John S. Quarterman, NBC News'e yaptığı açıklamada, Gates'in yeni tarım tekniklerine yatırım yapmasını istediklerini söyleyerek "Kesinlikle diğer çiftçilerin yaptıklarından farklı bir şey yapmadı" dedi.

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Gates ve eşi Melinda French Gates, 27 yıllık evliliklerini bitirmenin sonrasında arazi mülkiyeti yakından incelendi. Bloomberg'in tahminlerine göre; Gates,  144 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin dördüncü kişisi konumda TMZ tarafından yapılan açıklamada  evlilik öncesi anlaşmaları olmaması nedenile sahip oldukları taşınmazlar mahkeme kararıyla bölünecek. 

Bill Gates 12.5 milyon dolarlık malikanesinde yaşamaya başladı!


Geri Dön