27 / 04 / 2024

Bill Gates'ten şok eleştiri: Gereksiz bir teoriye hizmet ediyor

Bill Gates'ten şok eleştiri: Gereksiz bir teoriye hizmet ediyor

NFT'ler son zamanlarda oldukça popüler. Pek çok sanat eseri NFT'ler ile alınıp satılıyor. Milyoner Bill Gates ise geçtiğimiz günlerde NFT'lerle ilgili düşüncelerini açıkladı.



NFT'ler son zamanlarda oldukça popüler. Pek çok sanar eseri NFT'ler ile alınıp satılıyor. Milyoner Bill Gates ise geçtiğimiz günlerde NFT'lerle ilgili düşüncelerini açıkladı. 

MClimate 2022 etkinliği için yaptığı röportajda Microsoft'un kurucusu Bill Gates , kripto para dünyası ve NFT'ler hakkındaki düşüncelerini paylaştı. 

Teknoloji ikonu, görünüşte Bored Ape Yacht Club'a atıfta bulunarak ve gelişimin olumlu etkisini sorgulayarak alanın popülaritesini küçük çaplı da olsa ti'ye aldı. 

Gates, "Bilmiyorum, demek istediğim, maymunların pahalı dijital görüntüleri dünyayı son derece iyileştirecek" dedi. 

Gates sözlerine "Ve bu çok inanılmaz. Her neyse, çıktıları olan bir çiftlik veya ürün yaptıkları bir şirket gibi varlık sınıflarına alışığım.” ifadelerini ekledi. 

NFT'lere "karışmadığını" da ekleyen Bill Gates, NFT'lerin "yüzde 100, bir nevi daha büyük aptal teorisine" dayandığını, yani birinin sizden daha fazlasını ödeyecek kadar "aptal" olması gerektiğini kaydetti. 

Gates ayrıca NFT'lerin "hükümet kurallarından" kaçınmak için oluşturulup oluşturulmadığını sorgulamak gerektiğine de dikkat çekti. 

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle  kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar.

NFT'ler aslında 2014 yılından beri varlar. Ancak son zamanlarda dijital eserleri sanıt almak ve satmak için giderek daha da popüler oldukları için bu yıllarda ünlü oldular. 2021 yılında NFT pazarı yalnızca 15.70 miyar dolar değerinde bir değere sahipti. Bu pazarın 2028 yılında ise 122 milyar dolaşara ulaşması bekleniyor. 


Geri Dön