21 / 05 / 2024

BİM CFO'su’dan açıklama! “Enflasyon bizi nereye götürür bilmiyoruz”

BİM CFO'su’dan açıklama! “Enflasyon bizi nereye götürür bilmiyoruz”

BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu Bloomgberg HT'ye yılsonu enflasyon ve ciro beklentilerini açıkladı. İşte detaylar!



BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu 12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 oranında olduğunu kaydetti. BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu mevcut durumda 12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu belirterek, ciro artışını da yüzde 100'ü aşan bir oranda revize ettiklerini ifade etti.

Bloomberg HT yayınına katılan Dortluoğlu asgari ücrette yaşanan artışa doğru orantılı şekilde ilk 6 ayda yüzde 37,5'e tekabül eden bir maaş zammı gerçekleştirdiklerini kaydederken, "Aynı şekilde kiralarda da benzer artışlar söz konusu oluyor. Ancak enflasyon şu anda artış trendinde olduğu için ve şu andaki öngörümüzü yüzde 100’ün üzerinde bir yıllık ciro artışı beklentisi olarak revize ettik" şeklinde konuştu.

Genel ciro artışlarının da bu rakamların üzerinde gerçekleştiğini belirten BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu, "Dolayısıyla bu yönetilebilir bir durumda şimdi de ama enflasyon yarın bizi nereye götürecek bilmiyoruz. Bugün için bize sorarsanız bizim şu anda 12 aylık enflasyonumuz yüzde 110 civarında ve Türkiye bu yılın sonunda yüksek bir enflasyonla kapatacak gibi görünüyor. Biz de bu doğrultuda yıllık ciro artışımızı yüzde 100’ün üzerinde bir oranla yeniden güncelledik." diye konuştu.

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Son yedi ayda üretilen otomotivler hakkında şaşırtan detay! İşte detaylar!

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlere müjde! Tarih verildi! İşte ad ve soyadı değişikliğine dair detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön