17 / 05 / 2024

BİM'den sonra Migros da deprem açıklaması yaptı

BİM'den sonra Migros da deprem açıklaması yaptı

BİM ve Migros deprem bölgesinde kaybettikleri çalışanlarını, etkilenen mağaza sayılarını ve bölgeye yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulundu.



Depremlerde 22 çalışanını kaybeden Migros 66 mağazasının da kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Migros'tan yapılan açıklamada ayrıca deprem bölgesine 45 TIR yardım malzemesinin sevk edildiği belirtildi. Migros'tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde bulunan 228 mağazanın 66'sı kullanılamaz hale geldi. Yapılan açıklamada bölgedeki çalışanlarından 22'sinin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını, hayatını kaybeden çalışanlarının ailelerine ve depremden etkilenen çalışma arkadaşlarına destek sağlandığı kaydedildi.

"20 bin kişiye sıcak yemek servisi yapıldı"

Açıklamada ayrıca Migros'un devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmaların yürütüldüğü ifade edilerek, deprem günü hızlı bir refleksle 12 acil yardım tırını Kızılay koordinasyonunda bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığı ifade edildi. Bunun dışında ilgili bakanlıklarca başlatılan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği"ne katılım sağlandığı ve bu kapsamda, Migros Sanal Market üzerinden yardım yapılmasına imkan veren uygulamanın hızla devreye alınmasıyla, Migros müşterilerinin tarafından verilen yardım siparişlerinin AFAD'ın koordinasyonunda, herhangi bir ticari amaç olmaksızın deprem bölgelerine ulaştırılmaya devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ana dek toplam 45 TIR dolusu yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiği ayrıca 15 yardım TIR'ının da AFAD'ın koordinasyonunda ihtiyaç planlaması yapılarak peyderpey bölgeye ulaştırılmakta olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca İskenderun ve Kahramanmaraş'ta Kızılay koordinasyonunda bugüne kadar 20 bine yakın kişiye Migros tarafından sıcak yemek servisi yapıldığı ifade edildi.

228 mağazadan 66'sı kullanım dışı

Yapılan açıklamada, "Halka açık bir şirket olmanın gereği olarak ve paydaşlarımızdan gelen sorulara yanıt vermek adına belirtmek isteriz ki, 31 Ocak 2023 itibarıyla ülke genelinde 2.927 mağazası bulunan Şirketimizin depremden etkilenen 10 ilimizde tamamı kiralık ve sigortalı olan 228 mağazası bulunmaktadır ve mevcut durumda bunların 66'sının kullanılamaz durumda olduklarını değerlendiriyoruz" ifadesine yer verildi. 

Zincir marketlerden BİM de dün KAP'a yaptığı açıklamada 23 çalışanını depremlerde hayatını kaybettiğini 250 mağazanın da açılmamak üzere kapatıldığını açıklamıştı. BİM deprem bölgesine ise yaklaşık 100 milyon lira yardımda bulunulduğunu ifade etmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön