25 / 05 / 2024

Bimeks, 2010 yılında 30 özel bayi açacak!

Bimeks, 2010 yılında 30 özel bayi açacak!

Yerli teknoloji perakende zincirlerinden Bimeks 30 yeni iş ortağı ile bayilik kanalını Anadolu'ya taşıyacak



Anadoluya açılan teknoloji perakende zincirleri arasına Bimeks de katıldı. Diğer zincirlerden farklı bir özel bayilik (Franchise) yöntemi uyguladıklarını belirten Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar 20 yıllık tecrübelerini yeni iş ortaklarına aktararak 2010 yılında 30 özel bayi açmayı planladıklarını ifade etti. Bayraktar, stok kontrolü riski, reklam ve tüm finansman yükünü kendilerinin alacakları bir model oluşturmayı hedeflediklerini belirterek açılacak yeri kendilerinin seçeceğini söyledi. Bayraktar modelin farkını ise şöyle anlattı: "150 metrekareden Teknoport büyüklüğüne kadar her yerde olabilir. Anahtar teslim açılacak. Mağaza ortağımız ilk stok bedelini ödeyecek. Çalışanlar Bimeks tarafından eğitilecek ve iş ortağı sadece elemanın maliyetini üstlenecek. 3 ayda fiyatı düşen bir dizüstü bilgisayarın stoklarını yönetmek için uğraşmayacak. İş ortağımızın tek işi iyi satış yapma ve kârlılığı kontrol etme olacak. Bimeks'te fiyat seçeneği neyse bayide de aynı olacak. Müdürümüzün ulaşabildiği her veriye ortağımız da ulaşacak. Çünkü biz ailemize bir üye alıyoruz."

90 BİN TL'DEN BAŞLAYACAK
Reklam kargo ve lojistik masraflarını da Bimeks tarafından karşılanacağını kaydeden Bayraktar, "Ortağımızla uygun bir kâr marjını konuşacağız. Yaptığı cirodan minimum bir pay alacak. Bu pay her ay ödenecek. Yıl sonunda yapılan kârı da ortağımızla yarı yarıya paylaşacağız. Onun için klasik yöntemlerden farklı olacak" diye konuştu. Başvuruların Bimeks.com.tr adresinden alınacağını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti: "150 metrekare için 90 bin TL + KDV, isim hakkı alınacak. Metrekare arttıkça bedel artacak. Onun için farklı olacak. Bu isimle birlikte Bimeks ortağına iddialı fiyatlarla satış yapma olanağı sunuyor. Hacmin getirdiği bir güç var. Bu gücü kullanacağız. Bayi satıştan kârını elde ediyor." Genel pazarın 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 41 büyüdüğünü kaydeden Bayraktar, şunları söyledi: "Bu büyümenin çoğunluğu IT tarafında gerçekleşti. Biz bu dönemde de beyaz eşya işine girdik. Bu işi yapmaya başladık ve doğru yapıyoruz. Yeni mağaza açmadan büyümeye devam ettik. Bu yıl 2,9 milyon adet olan PC satışı, 2012 yılında 4,5 milyon adede ulaşacak. 6,8 milyon olan internet kullanıcısı sayısı da 2012 yılında 15,5 milyon olacak. Tüketici teknolojisi pazar büyüklüğü 2012 yılında 10 milyar dolardan 17,2 milyar dolara çıkacak. Organize perakendenin payı da yüzde 25'ten yüzde 40'a ulaşacak.''

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray ise global kriz döneminde altyapıları ile çok uğraştıklarını kaydetti. Akgiray, gelecek ay Anadolu'da bir mağaza açacaklarını ifade ederek, internet üzerinde de çalıştıklarını ve orada da geleceğin fırsatları olduğunu söyledi. Akgiray, ''Biz büyümemizi organik olarak sürdürüyoruz. Hem özel bayimizin para kazanabilmesi hem de bizim büyüyebilmemiz için hazırız'' dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bimeks 30 adet franchise'la Anadolu'da hızlı büyüyecek
  
Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, 20 yıllık tecrübelerini iş ortaklarıyla paylaştıklarını belirterek hedeflerinin yıl sonuna kadar minimum 30 tane franchise'ı aralarına katmak olduğunu söyledi

İstanbul'da Bimeks Franchise Sistemi'ne ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, büyüme stratejileri hakkında bilgi verdi. Kendi franchise sistemleri ile büyüyeceklerini belirten Bayraktar, yıl sonuna kadar da 30 franchise vermeyi planladıklarının altını çizdi.Bayraktar sistemi şöyle anlattı: '150 metrekareden teknoport ölçeğine kadar franchise verebiliyoruz. Marka bedeli 1 kereye mahsus alınacak. 150 metrekare bir mağaza için isim hakkı olarak 90 bin lira artı KDV alacağız. Mağaza kendi ekibimiz tarafından anahtar teslim alınacak. İlk stok bedeli kadar depozito alınacak franchise mağazamızdan. Fiyat politikamız franchise mağazamızdan ayrı olmayacak. Reklam, satın alma, lojistik masrafları Bimeks tarafından karşılanacak.' Bayraktar, GFK datalarına göre 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 53 oranında bir büyümeye ulaştıklarını dile getirdi. Genel pazarın 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 41 büyüdüğünü bildiren Bayraktar, şunları söyledi:

EN AZ % 30 BÜYÜRÜZ
'Büyümenin çoğunluğu IT tarafından gerçekleşti. Biz bu dönemde de beyaz eşya işine girdik. Bu yıl 2.9 milyon adet olan PC satışı, 2012 yılında 4.5 milyon adede ulaşacak. Tüketici teknolojisi pazar büyüklüğü 2012 yılında 10 milyar dolardan 17.2 milyar dolara çıkacak. Organize perakendenin payı da yüzde 25'ten yüzde 40'a ulaşacak. Bimeks olarak bizde bu yıl en az yüzde 30 büyürüz.' Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray ise gelecek ay Anadolu'da bir mağaza açacaklarını ifade ederek, 'Hem franchise'ımızın para kazanabilmesi hem de bizim büyüyebilmemiz için hazırız' dedi.

En verimli Şirketiz
ARİF Bayraktar, Son 10 yılda yüzde 26 binle en hızlı büyüyen teknoloji mağazası olduklarını söyledi. Bayraktar, '13 şehirde 29 mağaza ile 22 bin metrekarede hizmet veriyoruz. Çalışan sayımız 450, ciromuz ise geçen yıl 250 milyon lira. Sektörde 250 mağazası bulanan markalar bizim 4 katı fazla ciromuzu yapıyor. Bu yüzden çalışan metrekareye bakıldığında teknoloji perakendeciliğinde en verimli şirketiz' dedi.

Beş yılda 500 bin bilgisayar sattık
Arif Bayraktar, tüketici teknolojisi pazar büyüklüğünün kriz yılı olan 2009 yılında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Bimeks'in, teknoloji mağazaları kanalında yüzde 18 oranında pazar payı olduğunu  dile getiren Bayraktar, son 5 yılda yaklaşık 500 bin adet bilgisayar satışı ile 100 bin adet LCD-Plazma televizyon satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Akşam


Geri Dön