14 / 05 / 2024

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.



İŞİNİN EHLİ İNSANLARIN YAPMASI GEREK

Tüm bunlarla ilgili olarak yetkili kurumlarla irtibata geçildikten sonra yetkili şirketler bu hizmeti veriyor. Bu konu işinin ehli bireylerce yapılmak zorundadır. Burada yapıdan tahribatlı yöntemle örnekler alınıyor. Bu işlem düzgün yapılmazsa donatı tespit cihazıyla yapılmadan yapının demirlerinin kesilmesi gerek karot numune yerlerinin boş bırakılması sıyırma veya tamir harcıyla kapatılmadan yapının terk edilmesi yapının taşıyıcılığına zarar verdiği için ehil firmalar tarafından yapılmalıdır. Kesinlikle karot numunesi daha önceden almış konun uzmanı inşaat mühendisleri orada destek vererek yönetmeliğin öngördüğü söz konusu yerlerden alınması gerekir.

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

RİSK ANALİZİ NE KADAR?

Fiyatlar bakımından bize de gelen bazı olumsuz yorumlar söz konusu. Buna ilişkin yaklaşık şeyler söylemek zorundayız. Yapının bulunduğu konum, yapının eni ve boyu, modellenme şekli, taşıyıcılık kapasitesini iyi analiz etmek gerekiyor. Yani 100 metrekare bir dairede yaklaşık olarak on adet kolon olduğunu varsayarsak yönetmelik belli kısımlarda tarama ve sıyırma yapmamızı öngörüyor. Yaklaşık karot maliyetinin yapı başında deprem hesaplarıyla beraber yapılmasının ortalama olarak daire başı 5 bin TL ila 7 bin TL gibi bir rakam mevcut.

Burada yapının modellenme şekli ve yapılmasına ilişkin yapıya verilecek hizmet kapsamı değerlendirilmeli burada. Yapının can güvenliğinin hangi seviyede olduğu, alınacak karot sayısı, yapılacak mühendislik yorumları ve hesapları süreleri fiyata etkili oluyor. 10 katlı bir yapıda 20 daire olduğu farz edilirse, yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerinden yol izlenirse 100 bin TL ila 150 bin TL arasında değişen rakamlar var. 800 bin TL ila 1 milyon TL gibi rakamların doğru olmadığını üzülerek takip ediyoruz.”

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!

Bankalar şaha kalktı, kampanyaları peş peşe açıkladı! Haberi alanlar şubelerin önünde kuyruk oluşturuyor!

Dünyaca ünlü bankadan çıldırtan dolar tahmini! Dolar adeta dibi görecek! Doları olanlar hemen döviz bürolarına koştu!


Geri Dön