29 / 04 / 2024

Bina yönetimi için gerekli evraklar!

Bina yönetimi için gerekli evraklar!

Bina yöneticisi, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, bina yönetimi için gerekli evraklar neler?



Bina yönetimi için gerekli evraklar!

Kat Mülkiyeti Kanununda göre anagayrimenkulde sekiz ve sekizden çok bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetimi oluşturulması gerekiyor. 


Bina yönetimi kat maliklerinden oluşuyor  ve apartman yöneticisini seçmekle yükümlü olunuyor. Yirmi ila elli dairelik bir apartmanda tek yönetici yeterli ama çok daha büyük konut projelerinde ada bazlı yönetimler kurulması ve her adanın kendi yönetimi olması gerekiyor.


Bina  yönetimi kurulabilmesi için kat maliklerinde en az üçte birinin  çağrısıyla toplantı yapılması gerekiyor. Çağrının belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması gerekiyor.


Bina yöneticisi, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.

Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici tekrar atanabiliyor. 


Apartman yönetim kurulu üyelerinin kat malikleri arasından seçilmesi mümkün olduğu gibi, dışarıdan seçilmesi de mümkün oluyor. Kanunda, yönetim kurulu üyeliğine seçilecek kimselerde hangi niteliklerin bulunması gerektiği hususunda bir açıklık bulunmuyor. 


Bina yönetimi için gerekenler:

- Bina yönetim planı

- Bina kurul defteri

- Hazirun cetveli


Bina yönetimi nasıl oluşturulur?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön