14 / 05 / 2024

Bina yönetimi için gerekli evraklar neler

Bina yönetimi için gerekli evraklar neler

Bina yöneticisi, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, bina yönetimi için gerekli evraklar neler?

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2021 yılı için bağımsız denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. bağımsız denetim kuruluşu olarak onaylandı.

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

Edip Gayrimenkul'ün 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tescil edildi. 

Edip Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş., tescil edildi. 

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Akfen GYO'nun 2020 yılı için dağıtılabilir kar oluşmadığından, Yönetim Kurulu'nun 2021/10 sayılı kararı doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu onaya sunuldu, 30.000 adet red oyuna karşılık 299.531.311 olumlu oy ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni Gimat GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yeni Gimat GYO'nun 2021 yılı için önerilen bağımsız denetim kuruluşu Denge Ankara Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (Mazars) genel kurul onayının akabinde tescil ve İlan edildi. 

TSKB GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

TSKB GYO, 2021 yılı için bağımsız denetim faaliyetini yürütmek üzere Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine karar verdi. 

Özderici GYO 2021 yılı için bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Özderici GYO, 2021 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun, genel kurulun onayına sunulmak üzere, Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. 

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İdealist GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

İdealist GYO'nun 2021 yılı için değerleme şirketinin Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak belirlenmesine, ‘'Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile ‘'Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'' firmalarına değerleme yaptırılmasına karar verildi. 

Bina yönetimi için gerekli evraklar neler Haberi

Bina yönetimi için gerekli evraklar neler

Bina yönetimi için gerekli evraklar!

Kat Mülkiyeti Kanununda göre anagayrimenkulde sekiz ve sekizden çok bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetimi oluşturulması gerekiyor. 


Bina yönetimi kat maliklerinden oluşuyor  ve apartman yöneticisini seçmekle yükümlü olunuyor. Yirmi ila elli dairelik bir apartmanda tek yönetici yeterli ama çok daha büyük konut projelerinde ada bazlı yönetimler kurulması ve her adanın kendi yönetimi olması gerekiyor.


Bina  yönetimi kurulabilmesi için kat maliklerinde en az üçte birinin  çağrısıyla toplantı yapılması gerekiyor. Çağrının belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması gerekiyor.


Bina yöneticisi, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.

Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici tekrar atanabiliyor. 


Apartman yönetim kurulu üyelerinin kat malikleri arasından seçilmesi mümkün olduğu gibi, dışarıdan seçilmesi...