21 / 05 / 2024

Binada çatı ortak alandır!

Binada çatı ortak alandır!

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki yazısında  " Tahsilat yapılır " başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, köşe yazısında binada çatının ortak alan olduğunu ve  kat maliklerinin onarıma katılmaları gerektiğini belirterek okuyucusunun konu ile ilgili sorusunu y



Soru: Dokuz bağımsız bölümlü bir binada daire sahibiyim. Benim dışımdaki dairelerin tek sahibi var, binada yönetici yok. Ben üst katta oturuyorum ve çatı akıyor. Diğer malik ilgilenmiyor. Bunun için ne yapabilirim E.K.

Cevap: Bir binada çatı ortak alandır. Onarım gerektiğinde bütün bağımsız bölüm malikleri bunun onarımına katılmak mecburiyetindedir. Bunu üst kat kullanıyor ben katılmam demek mümkün değildir. Yapımı için avans toplanabilir, ancak diğer malik buna katılmadığı için bunu siz yaptırıp sonra ondan talep edeceksiniz. Bunun için benim tavsiyem ileride uzun uzun ihtilaflara girmemek için önce bir tespit yaptırın. Çatının aktığı ve onarılması gerektiği yönünde mahkeme marifeti ile delil tespiti yaptırıp rapor alın. Ondan sonra onarımı yaptırıp diğer malike rücu edin. Bu yolla çatının onarımına diğer maliki katmış olursunuz. Bundan sonraki onarımlarda da tutumunuz bu olabilir.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön