29 / 04 / 2024

Binalarda estetiğe yeni düzenleme geliyor!

Binalarda estetiğe yeni düzenleme geliyor!

Dünyadaki en ideal 22. metropol seçilen İstanbul'da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için çalışmalar başladı...



PWC'nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22.  metropol seçilen İstanbul'da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı. 


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de istanbul Biiyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğini söyledi. Erilkun, "Toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri, toplam inşaat k alanı 100 bin metrekareden fazla olan sanayi ile binanın herhangi bir cephesinden görünen en düşük kottaki bina yüksekliği 60.50 metreyi geçen yapılar için de aynı prosedür geçerli olacak" dedi. 



Cumhuriyet


Geri Dön