27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda incelemelerde bulundu!

Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda incelemelerde bulundu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir'de TAV tarafından yapılan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatı devam eden terminalin 2013 yıl sonunda hizmete alınacağını söyledi...




Yıldırım, TAV tarafından yapılan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali inşaatında incelemelerde bulundu. TAV yetkililerinden inşaat hakkın bilgi alan Yıldırım, yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce temeli atılan havalimanının 2013 yılı sonunda hizmete alınacağını söyledi.


İç hatlar terminalinin hizmete alınmasıyla Adnan Menderes Havalimanı Terminali'nin 350 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Yıldırım, "Neredeyse İstanbul Atatürk Havalimanı Terminali kadar büyük bir terminal oluyor. 25 milyon yolcuya hitap edecek. Her türlü iç ve dış uçuşların rahatlıkla yapılacağı, bütün yapısı, metro, raylı sistem karayolu bağlantısı her şey düşünülmüş vaziyette. Çok süratli gidiyor. Eser, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı" dedi.


Yeni terminal binasının İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Yıldırım, "EXPO'ya gelecek insanlar, 40 milyona yakın ziyaretçi önce burayı görecek. Burası, bu şehrin imkanları, altyapısı nasıl konusunda bir fikir veriyor. Bir anlamda şehrin dışarıya açılan penceresi konumundadır. O bakımdan EXPO organizasyonuna da önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Hayırlı olsun. Güzel bir tesis oluyor. Kısa sürede bu hale geldi. Bundan sonra 30 yıl İzmir'in havalimanı ile ilgili sorunu kalmıyor" diye konuştu. 


-İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı


Binali Yıldırım, inşaat alanını gezdikten sonra gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin "İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ismi geçiyor. Sizin de İstanbul için göz kırptığınız iddia ediliyor" ifadesi üzerine, "Ben hiçbir yer için göz kırpmıyorum. Benim gözüm işlerde. Görüyorsunuz işler nasıl gidiyor, neler yapılıyor, eseri görüyorsunuz. İzmir'e yapığımız ilave terminal Esenboğa Havalimanı'nın tamamı kadar. İkisini birleştirdik mi İstanbul ile  İzmir  hemen hemen aynı oluyor. Biz ne dedik? İstanbul sonra İzmir. 34 sonra 35. İzmir'in yeri orası. Oraya gelmemiz için çok çalışmamız lazım. Şimdi iş zamanı" dedi. 


Bakan Yıldırım, bir gazetecinin "Yerel seçimler için adaylar yavaş yavaş belirlenmeye başlandı. AK Parti'nin yerel seçimlere yönelik hizmetler haricinde herhangi bir hamlesini göremiyoruz" yorumuna ilişkin de şunları kaydetti:


"Hizmetlerden daha büyük hamle olur mu? En büyük hamle hizmet. Diğerinin bir manası yok. Günü gelince AK Parti İzmir'e yakışan adayıyla birlikte hizmetlerini de yapacaklarını da anlatır. İzmirliler rahat olsun. İzmir'in kayıp yıllarını telafi edecek, AK Parti yerel yönetimde de İzmir'in hizmetinde olmaya hazır."


Jeotermal A.Ş. toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Valisi Mustafa Toprak'a kızarak toplantıyı terkmesiyle ilgili soruya ise Yıldırım, "Olayın muhatabı burada. Sayın Valimiz o açıklamayı yapar. Olayın esası nedir, niye çıkmış, nasıl çıkmış? Ben orasına girecek değilim. Başkanın zaman zaman böyle tahammül katsayısı azalıyor biliyorsunuz. Rahatsızlığı var. O hallerden biridir herhalde. Bence abartılacak birşey yok" yanıtını verdi. 


TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak ise inşaatın yüzde 60'ının tamamlandığını, 2 bin kişi olan çalışan sayısının bayramdan sonra 2 bin 500'e çıkacağını söyledi. Kazak, yeni terminalin devreye girmesiyle iç ve dış hatlar arasında kesintisiz iletişimin olacağını belirtti. 


Bakan Yıldırım'a, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve şirket yetkilileri eşlik etti. Yıldırım, İzmir programının ardından Makedonya'ya hareket etti.


AA


Geri Dön