27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Amacımız sadece şehir imar etmek değil!

Binali Yıldırım: Amacımız sadece şehir imar etmek değil!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Bizim de amacımız, sadece şehir imar etmek değil, o şehirde yaşayanları mutlu etmektir" diye konuştu.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesindeki Dolapdere Sanayi Sitesine ziyarette bulundu, burada işçilerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada konuşan Yıldırım, üretmek ve insanlara istihdam sağlamanın kazançların en güzeli olduğunu belirtti.

75 gündür İstanbul'u sokak sokak, mahalle mahalle dolaşıp insanlara projeleri hakkında bilgi verdiğini söyleyen Yıldırım, "Nihayet karar vaktine yaklaştık. İki günümüz var. İki gün sonra seçim olacak. İstanbul'un yöneticilerini seçeceğiz. Başakşehir'in başkanını, meclis üyelerini ve muhtarlarını seçeceğiz. Yani İstanbul'un ve 39 ilçesini Cumhuriyetimizin 100. yılına ve 2023'e taşıyacak kadrolara karar vereceğiz." şeklinde konuştu.

İstanbul Fatihi Fatih Sultan Mehmet'in, "İş, şehir imar etmektir ama daha önemlisi içindeki insanları mutlu etmektir." dediğini söyleyen Yıldırım, şu şekilde devam etti:

"Bizim de amacımız, sadece şehir imar etmek değil, o şehirde yaşayanları mutlu etmektir. Bunu, 16 sene Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye'de yaptık. Ülkenin her köşesine hizmet götürdük. İstanbul'un seçimini yapıyoruz. 15 milyon hemşehrimizin geleceğine karar veriyoruz. Bu gelecek hepimizin. Kadınlarımız, yavrularımız, yaşlılarımız, çalışanlarımız ve İstanbul'da yaşayan herkes için 'Benim de söyleyecek sözüm var' diyen bütün hemşehrilerimizi, pazar günü sandık başına gitmeye çağırıyorum. Sandık, demokrasinin tecelli ettiği yerdir. Orada fikrimizi, söyleyeceğiz daha sonra da hesap soracağız." 

Yıldırım, sanayi sitelerinde çalışan esnafın kazanacağı her kuruşun insanlara, aş ve iş olarak geri döndüğünü söyleyerek, "Bunu görmemezlikten gelmeyiz. Başakşehir'de alnının teriyle kazancını elde eden 300 binden fazla insan var. Bu sanayi sitelerinde, bir milyondan fazla insana aş, iş sağlanıyor. Dört metro hattı, Başakşehir'e gelecek. Buradaki esnaf, buradaki sanayi tesisleri işlerini çok daha fazla büyütecekler. Böylece daha çok fazla insana iş sağlayacaklar. Şimdiye kadar sorunları torunlara bırakmadık. Dağ gibi sorunları, hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik." dedi.

Geçmişte sanayi sitelerinde büyük çilelerin çekildiğini, pek çok hususta büyük sıkıntıların yaşandığını dile getiren Yıldırım, "Şimdi, tüm Türkiye'de kaymak gibi yollar, cillop gibi otobüsler var. Bunlar sizin sayenizde. Pazar günü sandığa gidiyoruz. Mührü gümbür gümbür, Yasin Kartoğlu için vuruyor, finali de Binali ile tamamlıyoruz." diye konuştu.

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 285 kilometreye çıkacak!


Geri Dön