28 / 04 / 2024

Binali Yıldırım, DDY İzmir Limanı'nı destekleyecek!

Binali Yıldırım, DDY İzmir Limanı'nı destekleyecek!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir limanının otonom yönetimden beklenen tarzda işlerini yapmaya devam ettiğini belirtti



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,  İzmir  limanının otonom yönetimden beklenen tarzda işlerini yapmaya devam ettiğini belirterek, "Eğer bu konsorsiyum başarılı olursa sorun yok, olmazsa süratle limanın eksikliklerini gidereceğiz ve daha verimli çalışması için ne lazımsa DDY yapacaktır" dedi.

İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Ulaştırma Bakanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarının Çelebi Holding'in bugün yaptığı açıklamada, İzmir Limanı için özelleştirme idaresinden 45 günlük ek süre istemesini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruları yanıtladı.

İzmir Limanı'nın ihalesinin üzerinden 29 ay geçtiğini, Danıştay'ın 29 ay geçtikten sonra olumlu yönde görüş bildirdiğini, ancak bu süre içerisinde Türkiye'de ve dünyada çok şeyin değiştiğini belirten Bakan Yıldırım, küresel ekonomik krizin her şeyi değiştirdiğini, küresel ticareti, deniz taşımacılığını fevkalade olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bakan Yıldırım şöyle konuştu:
"Şartlar altında ihaleyi birinci sırada tamamlayan konsorsiyum kendilerine verilen 2 sözleşme gereğince 90 gün sonunda alamadılar vazgeçtiklerini beyan ettiler. Yine ihale şartlarına göre ikinci olan gruba da aynı şans tanındı. Birinciden sonra onlar da ilk 45 günden sonra ikinci 45 gün uzatma hakkını bugünden itibaren kullanıyorlar. Süre sonunda ümit ederim ki süreç başarıyla tamamlanmış olur. Almamış olunca artık bitiyor. Ondan sonra bu işlem tamamlanmış oluyor.

İzmir Limanı otonom yönetiminden beklenen tarzda işlerini yapmaya devam ediyor, eğer bu konsorsiyum başarılı olursa, sorun yok olmazsa da süratle limanın eksikliklerini gidereceğiz ve daha verimli çalışması için ne lazımsa DDY yapacaktır. Bütün bunları yaparken İzmir'in kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret odası, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerini de değerlendireceğiz."

-İZMİR-İSTANBUL OTOYOLU-
Basın mensuplarının İzmir-İstanbul otoyolu projesiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, bu otoyolun büyük bir proje olduğunu, bir yandan sözleşme görüşmeleri devam ederken diğer yandan da konsorsiyum kredi görüşmeleri için finansörlerle temas halinde olunduğunu dile getirerek, "Bu çalışmalar tamamlandıktan hemen sonra işe başlanacak. Herhangi bir bekleme söz konusu değil" dedi.
AA


Geri Dön