04 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Duble yollarla 15.5 milyar liralık tasarruf sağladık!

Binali Yıldırım: Duble yollarla 15.5 milyar liralık tasarruf sağladık!

Bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla zaman kayıplarının azaldığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Fazla yakıttan dolayı yıllık tasarrufumuz 15.5 milyar lira, demiryolları bittiğinde yılda 1 milyar liradan fazla tasarruf yapacağız. ” dedi.,




11’İinci Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası dün İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Şura açılışına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı ve özel sektör temsilcileri katıldı. Bakan Yıldırım, şuranın açılışındaki konuşmasında şu noktaların altını çizdi: " 10 yıldır yurdu demir ağlarla örme hedefini hızlandırdık. "Yüksek hızlı tren dönemini başlattık. " 2023 hedeflerindeki demiryolları bittiğinde yılda 1 milyar liradan fazla tasarruf yapacağız. 


TRAFİK ARTTI, KAZALAR AZALDI 


- Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun temelini attık.  

- Bugüne kadar yapılan bölünmüş yol ve yol çalışmalarının bitmesiyle yakıttan dolayı yıllık tasarrufumuz 15.5 milyar TL.

- Trafikteki araç sayısı 10 yıl önceye göre iki kat arttı ama ölümlü kazalar yüzde 50 azaldı.” 


MOBİL İLETİŞİMİN EN İYİ ÜLKESİYİZ


Yıldırım, 6 milyon olan geniş bant internet abonesinin bugün 20 milyona, internet kullanıcısın da 50 milyona yaklaştığını belirterek “2023 için 30 milyon olan geniş bant erişimi hedefimizi 45 milyona yükselttik. 3G abonelerimiz 44 milyona ulaşmış, mobil kapsama oranında yüzde 99 ile dünyanın en iyi konumuna gelmiş ülke konumundayız” dedi.


3. HAVALİMANIYLA TÜRKİYE 'TRANSİT MERKEZ' OLACAK


HAVAYOLLARININ halkın yolu haline getirildiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, “İstanbul’u kıtalararası transit merkez yapacak yeni İstanbul havalimanı projesini başlattık. Tamamlandığında yıllık 150 milyon kapasiteye ulaşacak. Havayolu işletmeciliğinde Türkiye artık model ülke olarak gösteriliyor” dedi.


Akşam


Geri Dön