04 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık!

Binali Yıldırım: Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Kütahya'da: Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık. 3,5 milyon metrekare yeşil arazi üzerinde her şey dahil yap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine yönelik yapımına devam edilen Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardıklarını belirterek, ''3,5 milyon metrekare yeşil arazi üzerinde her şey dahilyap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz'' dedi.
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde inşaatı inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Zafer Bölgesel Havaalanı'nın 29 Ekim 2012'de hizmete gireceğini bildirdi.
Yıldırım, sözleşmeye göre tesisin 2013 yılında hizmete alınmasının öngörüldüğünü ancak bunun bir yıl erkene alındığını ifade ederek, tarihi öne çekmenin, bölgenin ekonomisi ve turizmi için beklentilerle refahının bir yıl önceden gelmesi demek olduğunu anlattı.
Bu havaalanının Türkiye'de bir ilk olduğunu, üç ilin istek ve özlemini yerine getirecek bir proje olduğunu dile getiren Yıldırım,şöyle devam etti:

''İşin güzel tarafı, tamamen sıfırdan yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen ilk projedir. Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara, Bodrum, Milas var. Bunlar hep yapılmış havaalanlarına terminal ilavesi şeklinde yap-işlet modeliyle gerçekleştirildi. Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık. 3,5 milyon metrekare yeşil arazi üzerinde her şey dahil yap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz.
Aslında bu projeyle bir başka güzel iş daha yapıyoruz. Altıntaş üzerinden Kütahya-Uşak yolunu da kısaltmış oluyoruz. Yani bir taşla iki kuş vuruyoruz. Kütahya-Uşak yolu, havaalanıyla eş zamanlı olarak hizmete girecek. O yol az bir şey değil. Uzunluğu 47 kilometre, maliyeti de havaalanının maliyeti kadar.''
Yıldırım, inşaattaki yoğun çalışmadan dolayı yüklenici IC İçtaş İnşaat firmasının yönetici ve çalışanları, bakanlığındaki proje sorumluları, bölgedeki illerin vali, milletvekili ve belediye başkanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
İnceleme gezisinde, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Kütahya milletvekilleri İdris Bal ve Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu hazır bulundu.

A.A.


Geri Dön