08 / 05 / 2024

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açmasından sonra 2,2 milyar doların büyük bir risk altında olduğuna vurgu yaptı. İşte ayrıntılar...



Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Amerikalı savcı tarafından hazırlanan iddianamede Zhao'nun  'mahkemenin yargı yetkisine tabi olmadığı yönündeki görüşlerini açıkça ortaya koyan yabancı uyruklu bir kişi' olarak tanımlandığı belirlendi. 

SEC’in avukatları, BAM Trading ve BAM Management isimli iki Binance yan kuruluşunun Zhao tarafından kontrol edildiğine ve en az 420,4 milyon dolarlık kâr ve girişim fonu yaratma yoluyla "yasadışı kazançlar" elde ettiğine dikkat çekerek bu iddiaları gündeme getirdi. 

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

Mahkeme dosyasına göre, resmi bir merkezi olmadığını ileri süren Binance’in SEC’e yatırımcı varlıklarının kim tarafından kontrol edildiğini açık olarak belirtemediği ifade ediliyor. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, Zhao ve Binance'ın, milyarlarca dolar değerindeki müşteri varlıklarında serbest saltanata sahip olduğu iddiasını gündeme getirdi. 

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

Zhao ve Binance'in ABD'li müşterilerin Binancecom'da işlem yapmasının kısıtlandığını iddia ettiği fakat gerçekte yüksek varlıklı ABD müşterilerinin Binance'te işlem yapmayı sürdürmesine izin vermek için kendi kontrollerini ihlal ettiği bildirilmişti. Zhao ve Binance'in, Binance.US platformunun operasyonlarını perde arkasından gizlice kontrol ettiği savunulan söz konusu açıklamada, SEC'in ayrıca, Binance'in milyarlarca doları müşteri fonlarıyla karıştırdığı ve bunları gizlice Binance'in kurucusu Zhao tarafından kontrol edilen Merit Peak Limited adlı ayrı şirkete gönderdiği de ileri sürüldü. 

Bakanlığın zam mesaisi başladı! Asgari ücret, emekli ve memur zamları peş peşe açıklanacak!

Altın taş üstünde taş bırakmadı! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları 

Motorine 1 lira 36 kuruş zam geldi! Akaryakıtta zam fırtınası tam gaz! Sürücüler rakamlara bakın! 

Aman dikkat! Her aileden sadece 1 kişi başvursun! Tam tamına 4 bin 200 TL'lik bu destek ödemesini sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön