18 / 05 / 2024

Binance'dan dolandırıcılık açıklaması!

Binance'dan dolandırıcılık açıklaması!

Çeşitli kripto para birimlerine platform sağlayan kripto para borsası Binance, geçtiğimiz günlerde Binance Türkiye’deki hesabına aktardığı 240 bin dolarının dakikalar içinde buharlaştığı iddialarına yönelik yazılı açıklamada bulundu.



İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyüğü olan Binance’nin Türkiye birimi ilginç bir iddia ile karşı karşıya kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde  ‘Kripto Hesap Buharlaştı’ başlığı ile gündeme gelen olayda, dış ticaretle uğraşan Beşir Baran, Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların 4 dakika içinde çalındığını iddia etmiş ve haciz işlemlerini başlattığını belirtmişti. Söz konusu iddialar sonrasında Binance'dek konuyla ilgili yazılı açıklama geldi.

Firmanın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Binance TR hakkında, bugün bazı yayın organlarında ‘Dünyanın en büyük kripto para borsasına haciz geldi’ başlığıyla yer alan iddialara ilişkin sizleri ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. 

Öncelikle, çıkan haberde yer alan bilgi ve açıklamaların tamamının gerçek dışı olduğunu bildirmek isteriz.
 
Habere konu olayla ilgili Şirketimizce yapılan araştırmada; adı geçen müşterinin “buharlaştığını iddia ettiği tutarın” kendi rızasıyla transfer edilmiş olduğunu, bu kişinin şirketimizde bu işlem nedeniyle herhangi hak ve alacağının bulunmadığını; transfer işleminin tamamen kendi bilgisi ve rızasıyla yapıldığı, işlem yapılırken, işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı, yine bu işlemlerin müşterinin hakimiyet alanında bulunan araçlar ile yapıldığı ve bütün güvenlik prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği anlaşılmış ve bu konuda müşteriye ve ilgili makamlara gerekli bilgiler iletilmiştir. Bu nedenle, ilgilinin Şirketimizden bilgi alamadığı iddiaları gerçek dışıdır.
 
İlgilinin iddiası çerçevesinde bir mahkemeden teminat vererek almış olduğu bu haksız tedbir kararından bugün tedbirin uygulanması suretiyle haberdar olunmuştur. Mahkemenin Şirketimizden bilgi talep etmesiyle birlikte bu haksız tedbir kararının kaldırılacağına inanmaktayız. Ayrıca, bu karar geçici bir tedbir niteliğinde olup henüz mahkeme bizden konuya ilişkin bilgi ve belge de istememiştir. İlerleyen günlerde karara karşı gerekli itiraz süreçlerinin işletileceğini ve yasal haklarımızın kullanılacağını ifade etmek isteriz.

Binance dan dolandırıcılık açıklaması!
 
Bununla birlikte, Şirketimizin kayıtlı bulunduğu ve Türkiye’nin sayılı şirket ve bankalarının temsilciliklerinin de yer aldığı aynı adreste faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtmek isteriz. Şirketimiz, yüzlerce çalışanının sağlığına verdiği önemle pandemide uzaktan çalışılması kararı almıştır. Ancak, hukuki sürecin haber alınması akabinde Şirket avukatımız adresimize intikal etmiş ve sürece iştirak etmiştir. Bu nedenle ‘Şirket merkezinde Şirketi temsil eden kimsenin bulunmadığı’ iddiası da gerçek dışıdır. Bu konuda icra müdürlüğü tutanağının incelenmesi gerçeğin ortaya çıkması için yeterli olacaktır.

Yine haberde geçen, Şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Zira, ülkemizde çalıştığımız bütün bankalardaki hesaplarımız aktif durumda olup iddiaya konu tutarı fazlasıyla karşılayacak bakiye mevcuttur.

 Bu asılsız haber nedeniyle bütün ilgililer hakkında hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve kendileri hakkında en kısa süre içerisinde yasal işlem başlatacağımızı; ayrıca, bu tedbire karşı da gerekli yasal yollara başvuracağımızı saygılarımızla bilgilerinize sunarız."

240 bin dolarlık kripto para vurgununda haciz kararı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön