25 / 07 / 2024

Bingöl Babüroğlu caddesindeki ev sahipleri dönüşüm istiyor!

Bingöl Babüroğlu caddesindeki ev sahipleri dönüşüm istiyor!

Kültür Mahallesi’nde uygulanacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bu yıl başlaması bekleniyor. Babüroğlu caddesinde evleri projeye dahil edilmeyen bazı vatandaşlar, kentsel dönüşümden yararlanmak istediklerini belirtti.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Evleri kentsel dönüşüm projesine dahil edilmeyen Babüroğlu Caddesi sakinleri dönüşümden yararlanmak istiyor. Kültür Mahallesi’ndeki 151 dönümlük alan 2011 yılında, belediye meclisi kararıyla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamına alındı. Sonradan yapılan eklerle kentsel dönüşüm alanı 157 dönüme çıkarıldı.

5 yıldır kentsel dönüşüm kapsamında olan mahallede bu yıl çalışmaların başlanması bekleniyor. Ancak vatandaşların talebine rağmen Babüroğlu caddesindeki bazı alanların kentsel dönüşüm kapsamına alınmadığı belirtildi.

Babüroğlu caddesinde yaşayan vatandaşlar, caddenin bir kısmının kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındığını, bir kısmının ise alınmadığını belirterek, ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istediler.

Kentsel dönüşüm ile birlikte mahallede yüksek binaların dikileceğini belirten mahalle sakinleri, “Hisar caddesi ile Babüroğlu caddesinin kesiştiği noktadaki evler kentsel dönüşüm kapsamına alınmadı. Bu alanda tek katlı binaların yanında 2-3 katlı eski yapılar da bulunuyor. Dörtbir tarafı kentsel dönüşüm binalarıyla çevrilecek bu yapılar projeden yararlandırılmadı. Yarın proje tamamlandığında, bu yapılar 7 katlı binalar arasında gece kondu görünümünde kalacaktır. Belediye, bu projenin yarın doğuracağı sonuçları da dikkate almalıdır. Projenin bitmesiyle birkaç eski yapının kalması bölgenin görüntüsünü de bozacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlar olarak Babüroğlu caddesinin her iki tarafındaki yapıların da projeye dahil edilmesini istiyoruz” dediler.

Konu ile ilgili belediye başkanından randevu talep ettiklerini ancak randevu verilmediğini belirten mahalle sakinleri, mahalle halkının taleplerinin dikkate alınmasını ve kendileriyle görüşme yapılmasını istediler.



Bingöl Gazetesi

 


Geri Dön