04 / 05 / 2024

Bingöl'de Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümü hizmete girdi!

Bingöl'de Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümü hizmete girdi!

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi poliklinik bölümü hizmet vermeye başladı. Bölüme, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı atandı...




Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi poliklinik bölümü hizmet vermeye başladı.


Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce 55. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında, branş doktorunun atanması üzerine Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümü açılarak, hizmet vermeye başladı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak atanan Uzman Dr. İsmail Akaltun, poliklinikte göreve başladı. Hastane bünyesindeki Çocuk ve Ergen Psikiyatri polikliniğinde 0-18 yaş arasındaki çocukların ruh sağlığı sorunlarıyla ilgilenileceğini, bebeklik, okul öncesi, okul çağı ve ergenlik dönemlerine ait gelişimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili koruyucu ruh sağlığı hizmeti verileceğini ifade eden hastane yetkilileri, “Çocuk psikiyatrisi olarak 0-18 yaş aralığına bakıyoruz. Poliklinik olarak, öğrenme bozuklukları, iletişim bozuklukları, beslenme ve yeme bozuklukları, idrar kaçırma, huysuzluk, uyku bozuklukları, okul reddi ve sorunları, anne, baba, kardeş, çocuk arasında ilişki sorunları, ergenlik dönemi uyum sorunları ve benzeri konularda çocuklarımıza ve ergenlere yardımcı olmayı umuyoruz. Çocuk psikiyatrisinin gelmesiyle beraber çocuk hastalarımızın beden sağlığı kadar ruh sağlığı ile ilgili problemlerinin de takibi ve tedavisi yapılabilecek. Artık Bingöl’de bu konuda sıkıntısı olan ailelerimizin, hastalarını çevre illere götürmesine gerek kalmadı. Çocuk psikiyatri uzmanımızın hastanemize başlamasıyla beraber hastanemiz çocuk servisi daha da güçlendi” ifadelerini kullandı.



Ordu Yorum


Geri Dön