28 / 04 / 2024

Bingöl'de yeni İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu inşa edildi!

Bingöl'de yeni İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu inşa edildi!

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu olarak hizmet verecek olan okulun, önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmette olacağını söyledi.



Bingöl’de büyük bir ihtiyaç olarak görülen Kız İmam Hatip Okulu, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve bünyesindeki Kız İmam Hatip Ortaokulu’yla 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmet verecek.

Kültür Kavşağında inşa edilen ve yabancı dili İngilizce olan müstakil Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 2605.2015 tarih ve 105.01-E5402121 sayılı yazısı ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime başlanacağı belirtildi. Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan imam hatip liselerine bir yenisini daha ekledik. Yeni açılan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 7 sınıf lise öğrencimiz, 3 sınıf ise ortaokul birinci sınıf öğrencimiz eğitim görecektir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz kayıt ve okul hakkında bilgi almak için yeni açılan okulumuzu ziyaret edebilirler” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön