Kent Haberleri

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, " Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması durumda kurum ilan edecek " şeklinde konuştu

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM’den geçerken, düzenleme dışında kalan işçiler kadro açıklamalarını yakından takip ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, " Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması durumda kurum ilan edecek " şeklinde konuştu. Peki, Taşeron, TYP, ücretli öğretmen, uzman çavuş ve belediye şirket işçilerine yönelik kadro gelişmesi var mı? İşte merak edilenler...

GEÇİCİ İŞÇİYE KADRODA SON DURUM

En düşük emekli aylığında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesinin bulunduğu yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Diğer taraftan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifteki, geçici işçiler ile ilgili bölüme değinerek "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması durumda kurum ilan edecek. Kıdem sırasına göre; hali hazırda çalışmakta olan ya da çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermek ile beraber onları kadrolu işçi durumuna dönüştürmüş olacak" diye konuştu.

İşte detaylar...

RESMİ GAZETE'DE NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geçici işçi düzenlemesi TBMM’den geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak. Konu ile ilgili gelişmeler yaşandığı sürece haberlerimizde yer vereceğiz.

Bu noktada geçici iş pozisyonlarında çalışan kişilerin çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek.

Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı ya da bağlı olduğu ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.

İdare, kurum ve kuruluşlarca çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet zamanı temel  alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan uzman hekim ve hekim kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılacak.

Binlerce çalışanı ilgilendiriyor! O ücretler tam iki katına çıkarıldı! Bakan Bilgin resmen açıkladı

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!