29 / 04 / 2024

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

2000 sonrası emekli olan SSK ve BAĞKUR’lularla alakalı intibak yasasından dolayı maaşlarında 1300 TL artış yapılma ihtimali var



2000 sonrası emekliler için de sevindiren gelişmeler gündemde. 2000 sonrası SSK ve BAĞ-KUR maaşlarında 1300 TL yükselişin olacağı intibak yasası en çok aratılanlar arasına girdi. Söz konusu yasanın çıkması ile beraber 2000 evveli emekli olanlar ile 2000 sonrası emekli olanların aylıkları arasındaki fark giderilmiş olacak. İntibak düzenlemesi ile prim eşitleme gelmiş olacak ve maaşlarda yükseliş olacak. Peki, intibak yasası nedir, kimler faydalanacak?

2000 evveli ve 2000 sonrası emekli olanların maaşları arasında fark oluyor. Bu adaletsizliğin kapatılması için prim eşitlemesi yapılması ve intibak zammı talep ediliyor. İntibak düzenlemesi ile alakalı Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün açıklamalarda bulundu.

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

Ergün, “EYT, emekli aylıklarına zam seviyesinin yüzde 30'a yükseltilmesi, en az aylığın ise 5 bin 500 TL'ye çıkarılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki yükselişle taçlandırılmalı,” dedi ve “Milyonlarca emekli, intibak düzenlemesinin EYT düzenlemesiyle beraber TBMM'ye arzı dört gözle bekleniyor. 
Bu adımın atılması, 2000 senesinden sonra emekli olanlara rahat bir nefes aldıracaktır,” sözlerini ekledi.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem ise, intibak düzenlemesine ait yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin primlerin eşitlenmesinden bahsetti. Bağ-Kur'luların 9 bin gün prim biriktirmesi gerekirken, SSK'lıların 7 bin gün biriktirmesi gerekiyor. Buradaki adaletsizliğin giderilmesi primlerin eşitlenmesi söz konusu. Maaşların eşitlenmesi talepleri var, bu konuda bir çalışma var," diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön