Ekonomi

Binlerce vatandaş mağdur olmuştu! Asgari ücret ve EYT'den sonra sırada o kesim var 

Asgari ücret ile EYT probleminden sonra sırada o kesim bulunuyor. Sigorta süreleri nedeniyle harekete geçen staj mağdurları da borçlanma imkanı talep etmekte. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...EYT ile ilgili tüm düzenlemelerin en geç Ocak ayında bitmesi ve meclise gelmesi beklenmekte

Çalışma Bakanlığının bir numaralı gündem maddesi olan EYT hakkında son dakika haberleri gelmeye sürüyor. EYT ile ilgili tüm düzenlemelerin en geç Ocak ayında bitmesi ve meclise gelmesi beklenmekte. Daha sonraki detayları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı tahmin ediliyor. Staj mağdurları da harekete geçildi.

EYT İLE BİRLİKTE ONLAR DA BEKLENTİ İÇİNE GİRDİ
Lise ve üniversite yıllarında staj yapanlar da EYT ile ilgili beklenti içinde. Bakan Bilgin'in açıklamaları heyecan yaratırken lise ve üniversite yıllarında staj yapanlardan da çağrı yapıldı. Sayıları binleri bulan bu kişiler borçlanma imkanı talep etmekte.

STAJ MAĞDURLARI 'BORÇLANMA İMKANI' İSTİYOR!
Staj, çıraklık sürelerinin de sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini isteyen staj mağdurları bu sayede EYT ile birlikte emekli olmanın yolunu bulmaya çalışıyor. Lise ve üniversite döneminde yapılan stajlarda kısa vadeli sigorta primleri ödenmekte. Staj döneminde kişilerin emekli olmasını sağlayan uzun vadeli sigorta kollarına prim verilmiyor. Binlerce kişi de stajın da sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini talep etmekte.