Ekonomi

Bir kenarda eurosu olanlar dikkat! Euro ne kadar oldu? 30 Ağustos 2022 euro kuru

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Euro almak ya da bozdurmak isteyenler euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmeleri... Dolar karşısında değer kaybeden euro kuru yakından milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor

Euro paritesi geçtiğimiz haftalarda yüzde 1'in altına düşmesi ile tüm gözler euro kuruna çevrildi. Dolar karşısında değer kaybeden euro kuru yakından milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Yatırımcılar euro kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor.

 

Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira oldu? Euro ne kadar? Euro dolar paritesi ne kadar? 1 euro bugün kaç TL? İşte son dakika euro/TL kuru 30 Ağustos 2022...
 

1 EURO BUGÜN NE KADAR? SON DAKİKA GELİŞMESİ

Elinde euro olanlar veya euro almak isteyenler yurt içi piyasalarda euro kurunu yakından takip ediyor.

Bugün 1 euro alış fiyatı şu dakikalarda 18,22 TL, satış fiyatı ise 18,28 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise bugün yataya yakın işlem görüyor. Euro dolar paritesi yüzde 1'i üzerinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi şu dakikalarda 1,0024 seviyesinde bulunuyor.

EURO KURUNDA SON DAKİKA FLAŞ GELİŞME

Geçtiğimiz hafta cuma günü piyasalar için çok kritik bir gün yaşandı. Cuma günü FED Başkanı Jerome Powell şahin tonda açıklamalar yaparken dolar kuru ivme kazandı. Dolar diğer gelişmiş ülke para birimlerine karşın değer kazanırken euro yatay seyretti. 

 

Cuma günü Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının ardından hızla 1 doların altına düşen euro değeri haftanın ilk gününde yeniden 1 seviyesinin üzerine çıktı.

PİYASALARDA BU HAFTA

Piyasalarda bu hafta yine kritik gelişmeler takip edilecek. Bugün TÜİK tarafından dış ticaret verileri açıklandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  verilerine göre Temmuz ayında ihracat yüzde 13,4, ithalat verileri ise yüzde 41,4 oranında artış kaydedildi.

Bu hafta takip edilecek diğer bir önemli gelişme ise ABD dış ticaret verileri. 

Öte yandan bugün dolar endeksi 100 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 20 yıl aradan sonra rekor kırdı. Dolar endeksinin yükselmesi ile dolar kuru ivme kazandı. 

Elinde euro olanlar acil baksın! Euro 15 gün sonra böyle olacak

Euro kurunda flaş gelişme! Euro bugün ne kadar oldu? İşte son dakika euro kuru

Kıyıda köşede 1 eurosu bile olan çok acil baksın! Euro/TL kurunda son dakika 29 Ağustos 2022...